Truppen i cupen

Publicerad 29 april 2003

Lolo Chanko har repat sig snabbt efter smällen i B-lagsmatchen mot TFF och är liksom de bägge landslagsmännen Nuorela/Rosenberg med i den 17-mannatrupp Tom Prahl tagit ut att färdas mot Vättern till första maj. Dessutom glädjande besked om Thomas Olsson.

Målvakter:Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare:Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Jussi Nuorela, Joseph Elanga, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare/Anfallare:Erik Johansson, Louay Chanko, Jon Jönsson, Hasse Mattisson, Andreas Yngvesson, Kristian Bergström, Joakim Nilsson, Andreas Yngvesson, Markus Rosenberg, Niklas Skoog.

Efter måndagens B-lagsmatch mot TFF såg det ut som om den mörka MFF-skadehorisonten skulle fördunklas ytterligare, när Lolo Chanko tvingades av banan efter en smäll på hälsenan och blödning. Men icke, tvärtom!
– Lolos läkkött verkar det inte vara något fel på. Han tränade idag och är med i truppen, sa Tom Prahl efter tisdagens sista pass.
Dessutom gör Jon Jönsson comeback efter sin hjärnskakning och en av långtidsskadorna börjar också röra på sig i rätt riktning:
– Tomas Olsson har tränat för fullt idag, och i B-lagsmatchen mot TFF nästa onsdag kan han kanske vara aktuell för ett inhopp en liten stund.

Lite överraskande räknar Prahl mer eller mindre med närvaro av bägge nyblivna landslagsmännen Markus Rosenberg (U21) och Jussi Nuorela (Finland), bägge med match onsdag. Dock är det tänkbart att Andreas Yngvesson får åtminstone en halvlek på topp.

MFF-tränaren tycker inte annars att tre bortamatcher på en vecka – Sundsvall i söndags, Hammarby på måndag – är för mycket, tvärtom anser han att det stärker laget. Det gäller bara att hitta den rätta aggressiviteten i cup-matchen, där en annan fotbollförening står för motståndet, nämligen division II-laget Husqvarna FF.
– Vi hade problem med det ifjol både mot Friska Viljor och Myresjö. Men vi vill verkligen vinna och göra bra ifrån oss i cupen, vilken jag tycker vi gjorde ifjol ändå, även om vi förlorade semifinalen mot Djurgården.

/Tobias Christoffersson