Truppen i cupen

Publicerad 25 september 2002

Cupsemi och comeback för Concha, när allsvenskans toppduo drabbar samman på Stockholms Stadion imorgon.

Tom Prahl nominerar följande trupp att ställas mot Djurgården i Svenska Cupens ena semifinal torsdag 20.35:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Matias Concha, Olof Persson, Jussi Nuorela, Mikael Roth, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Andreas Yngvesson, Joseph Elanga, Jon Jönsson.
Anfallare:Niklas Skoog, Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Det var ett slag sedan, närmare bestämt den 18 juli. MFF mötte Örebro SK i cupkvartsfinal på Stadion, och visade efter förlusten mot Sundsvall var skåpet skulle stå: 4-2 skrevs segersiffrorna efter ett äkta hat trick av Peter Ijeh i första halvlek.

Nu har det hunnit bli sen september och dags för semifinal mot järnkaminerna, men punkt skall sättas för tvenne långdragna reminiscenser från kvarten. Varav en positiv och en negativ.
De goda nyheterna först: Matias Concha är tillbaka!

– Matias spelade 70 minuter i B-lagsmatchen mot BoIS och 45 minuter igår mot Ängelholm. Han hade orkat längre, men vi valde att spara honom. Kanske kan Mattias bli en viktig spelare för oss nu i slutmatcherna i allsvenskan, kommenterar Tom Prahl.

Efter en betydligt längre rehabilitering än beräknat är en av vårens främsta himmelsblå krigare åter i stridsdugligt skick. Matias är kvitt sin spricka i vadbenet och tar plats i morgondagens MFF-trupp.
Där det ju förvisso finns en vakans bland backplatserna eftersom Daniel Majstorovic är avstängd, vilket är den bittra kvarlevan från ÖSK-matchen. Det fotbollsrättsliga efterspelet till Daniels privata uppgörelse med ÖSK:s Paul Oyuga innebar förutom den redan avtjänade avstängningen från en allsvensk match också en rundas pass i cupen.

Annars är MFF-truppen densamma som 0-1-besegrade Landskrona och försvarade den allsvenska ledningen i säsongens sista skånederby i lördags. I samma omgång tappade ÖIS ytterligare mark, och för tillfället ser det ut som om guldstriden står mellan just de lag som drabbar samman i morgon. Fast i en helt annan tävling. En märklig situation? Mycket prestige på spel?
– Nja, det kan nog vara ett rätt så behagligt läge. Den som förlorar har fortfarande chansen till en UEFA-plats. För oss är sporren att nå en cupfinal, någon speciell prestige känner vi inte. Skulle vi däremot vinna imorgon, ger det oss mycket självförtroende inför fortsättningen, säger Tom Prahl.

I andra semifinalen drabbar Elfsborg och AIK samman. Önskemotsåndare i en final?
– Den tiden den sorgen, säger Prahl.
Närmare bestämt är ”den tiden” vid ett eventuellt gynnsamt läge spikad till den 9 november, platsen är Råsunda fotbollsstadion.
Men först: 20.45 torsdag kväll, Kanal 5 sänder.

/Tobias Christoffersson