Trist tillställning på Vångavallen

Publicerad 08 juli 2002

En gång den här säsongen är man tvungen att besöka Vångavallen och naturligtvis utmynnar B-lagsmatchen till en trist historia.

Trelleborgs FF – Malmö FF B-lag 1 – 1

(0-0 i halvtid)

Målskyttar:
0-1 79 min Peter Sörensen
1-1 83 min Tomas Magnusson

Startuppställning:
Driss El Asmar –
Robert Kjellin(46), Ivan Milosevic, Jussi Nuorela, Billy Berntsson –
Dan Ingvarsson(85), Jon Jönsson(67), Peter Sörensen, Joseph Elanga(67) –
Markus Rosenberg, Mats Lilienberg

Avbytare:
Kenneth Gustavsson 46
Bovar Karim 67 min
Fredrik Andersson 67 min
Joseph Elanga 85 (in igen!)

Kommentar:
En gång den här säsongen är man tvungen att besöka Vångavallen och naturligtvis utmynnar B-lagsmatchen till en trist historia.

Malmö ställde upp med en bra blandning av unga nya spelare och ”gamla” erfarna.

Första halvlek räknar jag till två heta chanser för Malmö FF. Båda gångerna är det Markus Rosenberg som på bra passningar från medspelarna får till bra skott men utan mål som resultat.

Även i andra halvlek har Malmö FF två chanser där Rosenberg håller sig framme och skjuter en gång och där Joseph Elanga prövar en lobb dock utan resultat.

Det dröjer till den 79 minuten innan det blir mål och då är det två spelare, som inte utmärkt sig speciellt tidigare i matchen, är inblandade. Mats Lilienberg slår en öppnande diagonalpassning och Peter Sörensen klipper till för drottning och fosterland och 1-0 till rödvitrandiga Malmö FF.

Fyra minuter senare får TFF en frispark utanför straffområdet och Driss dirigerar muren på sin vänstersida för att själv ta högersidan. Tomas Magnusson dundrar bollen förbi alla och in i den hörna där Driss står. En mycket snygg frispark. Detta var nästan TFF:s enda riktiga farlighet på hela matchen.

Man brukar kritisera 0-0 matcher för att vara trista men här fick vi se två fina mål i en minst lika tråkig tillställning.

Bäst i Malmö FF var Jussi Nuorela och Markus Rosenberg.

/Patrik Jandelin