Trelleborgs FF – Malmö FF 1–0

Publicerad 13 maj 2018 i Matches

En fruktansvärt tung vecka slutar med ännu en smärtsam förlust. Trelleborgs FF vann Skånederbyt med 1-0.

Malmö FF kom till spel utan trion Johan Dahlin, Behrang Safari och Fouad Bachirou. Skadeläget blev inte bättre när Rasmus Bengtsson, som var tänkt att starta, fick en känning under uppvärmningen. In i hans ställe kom Franz Brorsson.

Trelleborgs FF bjöds på matchens första kvalificerade målchans. Slarv i MFF-försvaret ledde till att två TFF:are hamnade i fritt läge, men farligheten avstyrdes och bollen gick ut till hörna. I den 7:e minuten var MFF nära ett mål när Sören Rieks klackade fram till Egzon Binaku till vänster i straffområdet, men ytterbackens skott missade målramen.

I den 35:e minuten var Egzon Binaku på nytt framme längs kanten och serverade Markus Rosenberg med ett lågt inspel. I öppet läge stötte Rosenberg bollen mot mål, men TFF-målvakten Marko Johansson (utlånad från MFF) svarade för en suverän benparad och räddade till hörna. Lagen gick till halvtidsvila i ställning 0-0.

I den 51:e minuten avlossade Markus Rosenberg ett skott från 35 meter som styrdes via TFF-ben i en båge över Marko Johansson och i ribban. Bollen studsade ner i marken och domarens bedömning var att den inte var innanför mållinjen.

Den andra halvleken fortlöpte med ett stort bollinnehav för Malmö FF, men kreativiteten och farten saknades för att skapa tillräckligt heta målchanser. I matchens sista ordinarie spelminut tilldömdes Trelleborg en frispark som lyftes in i straffområdet. MFF misslyckades med att få undan bollen och TFF:s Lasse Nielsen sköt in 1-0 från nära håll.

Återigen en otillräcklig insats av Malmö FF som resulterar i att årets första Skånederby slutar med förlust.