Tredje raka trepoängaren

Publicerad 23 april 2022 i Dam,Nyheter

Efter en händelsefattig första halvlek kom MFF ut med energi efter pausvilan. En rivstart i den andra halvleken bäddade för tredje raka trepoängaren och 6–0 mot Vellinge IF.

Elin Björklund stod för ett mål framåt i 6–0-segern över Vellinge IF.

Matchfakta

MÅL

Malmö FF: Anna Plantin (18′) (66′), Malina Skarström (48′), Elin Björklund (57), Petronella Winblad (69′), Malin Gunnarsson (80′)
Vellinge IF:

VARNINGAR

Malmö FF: Björklund (63′)
Vellinge IF:

FREDRIK JAHNFORS, EFTER MATCHEN

– Man kan väl säga som så här att det var en match med två helt olika halvlekar. Vi visste att vi skulle möta en motståndare som skulle göra det svårt för oss men i den första halvleken kommer vi inte upp i nivå. Det kändes spänt där ute och vi saknade både tålamod och bolltempo.

– När vi kommer in i halvtidsvilan så är alla medvetna om att vi behöver rycka upp oss. Vi ändrar lite i vårt presspel men framför allt så tar tjejerna själva ansvar och går ut med hög energi till den andra halvleken. Och vi får utdelning direkt.

– De fortsätter att försvara sig lågt under hela matchen men i den andra halvleken tycker jag vi hanterar det bättre. Vi får fart på bollen, vi utnyttjar våra kanter på ett helt annat sätt och framförallt är vi mer resoluta i allt vi gör.

mALIN GUNNARSSON, EFTER MATCHEN

– Jag har varit lite småskadad, åkte på en förkylning på träningslägret och haft lite problem med ryggen. Men jag kände mig pigg idag och det var riktigt kul att vara tillbaka och få en halvlek. Så nu är jag redo att bjuda på show igen (skratt).

– Ingen av oss var nöjda med den första halvleken. Det var lite för många felaktiga beslut och den avgörande passningen kom alldeles för snabbt. I paus får jag instruktionerna att ösa på med mycket rörelse och våga utmana och komma runt längs kanterna. Vi får en bra start direkt på den andra halvleken och efter det tycker jag vi hanterar det bra.

– Vi arbetar oss in i matchen, får igång tålamodet och när vi väl kommer runt längs kanterna finns där många alternativ inne i straffområdet. Jag tycker vi alla höjer oss i den andra halvleken. Kul att få sätta dit ett mål, jag är alltid målsugen men det viktigaste ör alltid att vi presterar bra fotboll. Men jag gillar ju att göra mål, det vet nog alla.

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Saga Fredriksson
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Melina Skarström, Anna Plantin, Stina Stadig

Ersättare: Vera Ejlertsson, Petronella Winblad, Malin Gunnarsson, Holly Persson, Alva Falk

huvudpartners

officiella partners