Tredje raka segern i Elitettan

Publicerad 18 maj 2024 i Dam,Nyheter

Det blev en 2–1-seger mot Sundsvalls DFF och vår tredje raka seger i Elitettan. Jonas Valfridsson var nöjd med prestationen över 70 minuter.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Vi rullar i gång matchen.
2′ Ema Paljevic bryter bollen och vi skapar en farlig omställning.
16′ MÅL! Anna Plantin vinner bollen i offensivt straffområde, spelar snett inåt bakåt och där finns Sanna Kullberg som drar till och bollen går via ribban in i mål. Det är Kullbergs första mål i MFF-tröjan.
40′ Paljevic avslutar i straffområdet men skottet räddas.
46′ Plantin hittar in snett inåt bakåt till Beatrice Persson som avslutar på ett.
57′ Vi gör vårt första byta när Amanda Kander kliver av och Hanna Lofthammar kommer in.
66′ MÅL! Anna Plantin drar till från distans och även hon sätter skottet via ribban.
74′ Vi gör ett trippelbyte där Agnes Mårtensson, Malin Gunnarsson och Alexia Mitkovska ersätter Nathalie Hoff Persson, Anna Plantin och Beatrice Persson.
85′ Rebecka Holm kommer in och Mafalda Barbóz kliver av.
94′ Sundsvall reducerar till 2–1.
95′ Domaren blåser av matchen.

Jonas Valfridsson EFTER MATCHEN

Om tre poäng och tredje raka segern:
– Otroligt skönt att få ytterligare en trea in på kontot. Vi börjar känna att vi får kontinuitet i att vinna fotbollsmatcher. Vi har börjat lära oss att vara där det krävs för att vinna matcher, i alla fall i 70 minuter i dag. Så otroligt skönt.

Om matchen i sin helhet:
– Jag tycker vi gör 70 minuter som är bra. Jag tycker vi har full kontroll under 70 minuter. De skapar egentligen en målchans sista tjugo och då kan man tycka ”aja, det är lugnt”. Men det är att vi börjar positionera oss lite dumt, vi tror att vi kan ta enkla beslut och börjar slänga i väg lite långa bollar på kanterna och har vi då positionerat oss dåligt så täcker vi inte de centrala delarna när vi förlorar den bollen. Det kan bli en omställning mot oss och vi ska inte behöva riskera det, vi ska vara mer mogna. Det handlar lite om att vi inte kan göra så här fler gånger för då kan vi bli straffade.

Om Alexia Mitkovskas debut i Elitettan:
– Jag tycker hon gör ett fint inhopp. Lite otur att hon inte får med sig en boll i ett läge. Får hon med sig den bollen så kändes det som att, då har jag sett henne på träning tillräckligt många gånger för att veta att hon kan göra mål i det lägen. En jättefin talang, en bra fysik och en spelare som är jättespännande. Det är kul att ha en Malmöspelare som kommer underifrån. 

MATCHFAKTA

Mål
Malmö FF: Sanna Kullberg (16′), Anna Plantin (66′)
Sundsvalls DFF: Hannah Tillett (94′)

Varningar
Malmö FF:
Sundsvalls DFF:

LAGUPPSTÄLLNING

Kathrine Larsen
Nathalie Hoff Persson (74′), Sanna Kullberg, Linnea Svensson, Sofia Wännerdahl
Amanda Kander (57′), Ema Paljevic, Matilda Kristell
Mafalda Barbóz (85′), Anna Plantin (74′), Beatrice Persson (74′)

Ersättare: Emelie Borg, Hanna Lofthammar (57′), Agnes Mårtensson (74′), Rebecka Holm (85′), Nova Rolfsson, Malin Gunnarsson (74′), Alexia Mitkovska (74′)

huvudpartners

officiella partners