Tredje raka segern i division 1

Publicerad 23 april 2023 i Dam,Nyheter

I den tredje omgången i division 1 åkte Malmö FF till Jönköping för bortamötet mot Mariebo IK. Matchen slutade 1–6 till Malmö och Sarah Mellouk stod för hela fyra fullträffar.

MÅL

Malmö FF: Holm (13′), Sarah Mellouk (17′, 51′, 65′, 90′), Malin Gunnarsson (49′)
Mariebo IK: Anna Gustafsson (77′)

LAGUPPSTÄLLNING

Linnéa Hagberg
Madeleine Hejde, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Rebecka Holm
Erica Persson Welin, Amanda Kander (K), Sarah Mellouk
Julia Welin, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Julia Cavander, Beatrice Närhi (74′), Petronella Winblad (55′), Melina Skarström (61′), Thelma Persson Welin (61′)

Maxim Khalil efter matchen

– Vi har förberett oss väl, vilket gör att vi vet hur vi kan straffa Mariebo idag. Överlag gör vi en stabil första halvlek men jag tycker vi är något uddlösa. Vi har chanser att göra 3, 4 mål till, jag tycker det bara är slarvigt att vi inte gör det. I halvtid blir vi lite skarpare och inleder den andra halvleken med det vi gjorde bra i förra matchen.Vi skapar numerära överlägen och ligger rätt i positionerna. Sedan blir vi något långa i vårt spel som tillåter dem att göra omställningar. Även om de inte har en massa avslut så behöver vi ändå jobba hem. Det grämer mig att vi släpper in ett mål igen när de inte riktigt har något, så det måste vi steppa upp helt enkelt.

– Sarah Mellouk visar de kvaliteterna vi vet att hon har idag. Hon är agressiv i bollvinsterna och bra på att föra spel, så kul att hon får utlopp för sin kreativitet idag. Sen ser jag nog att det finns ytterligare att hämta hos henne, med lite skärpa kommer hon göra det ännu bättre. Så det är positivt att det finns ännu mer att plocka ut hos henne.

– Vi har haft en stabil start och det är inget som kommit gratis. Vi har fått utlopp för den typ av fotboll som vi vill spela vilket gjort att vi kan straffa motståndarna rätt hårt. Vi kommer fortsätta att gnugga på det i kommande vecka. Sedan tar vi med oss från idag att vi blir lite efter i positioneringen och den direkta återerövringen, så det ska vi se hur vi kan vässa till ännu mer i veckan.

huvudpartners

officiella partners