Tredje gången gillt – näten upp mot BP

Publicerad 29 oktober 2009

Under matchen mot IFK Göteborg fick vi vår tredje reprimand från matchdelegaterna om inkastade föremål och nu åker näten upp till söndagens match mot BP.

– Det är inget vi vill, men vi måste vara konsekventa. Inför säsongen var vi tydliga med att så länge det inte kastades in föremål, så kör vi så öppet som vi alla vill. Men efter upprepade övertramp måste vi nu markera allvaret i förbudet, säger MFFs VD Pelle Svensson.

Utöver att det åter kastades in föremål mot spelare i straffområdet, brändes det också bengaler för första gången på Swedbank Stadion. Tillsammans med ett antal bränningar och inkastade föremål på bortaplan kommer den totala bötessumman för året att landa runt 150.000 kr.

Ett av föremålen som kastades in under matchen mot IFK Göteborg var en brinnande rökbomb.

– Att bränna på läktaren är fullständigt huvudlöst. Eld i sig har inget i en folksamling att göra, men röken är heller inte ofarlig. På Swedbank Stadion blir det extra farligt i och med att den är så inbyggd. Ovanför ståplats har vi våra handikapp- och barnvagnsplatser. Senast hade vi en man med nedsatt lungfunktion på handikappläktaren som svävade i direkt livsfara när röken vällde fram, betonar Pelle Svensson.

Matchen mot Brommapojkarna är den första med nät. Förhoppningsvis också den sista.

– Vi kommer prata med supportrarna inför nästa säsong igen. Känner vi att de är beredda att ta ansvaret för att inget kastas in kan vi mycket väl ta ned nätet. Ingen vill ha det uppe, avslutar Pelle Svensson.