Tre vanliga frågor om Supercupen – och svaren

Publicerad 09 mars 2011

Det är 10 dagar kvar till att årets första titel skall vinnas. Dessutom ger det ett välkommet bidrag på 250 000 kr till vinnande lags klubbkassa.  Prestigen blir inte mindre av att årets match är ett tvättäkta Skånederby mellan Malmö FF och Helsingborgs IF. Det finns alltså all anledning att följa matchen på plats.

Försäljningen är redan nu uppe i smått otroliga 3800 förköpta biljetter. Det är en mycket bra siffra, inte bara för Supercupen (redan nu 1300 fler än fjolårets final mellan AIK och IFK Göteborg lockade totalt) utan även för Allsvenskan. Man skall komma ihåg att få matcher har så många biljetter bokade utöver årskorten, tio dagar innan match. Målet på åtta till tiotusen åskådare närmar sig med stormsteg. Oavsett vad publiksiffran landar på så finns redan nu förutsättningarna för att det skall bli en bra stämning på matchen. Över 1000 biljetter är sålda till MFF:s klacksektion och ytterligare 300 på Sjungande sitt. HIF har sålt fler än 500 biljetter till sin klacksektion. Det finns fortfarande gott om bra platser till matchen på sittplats.

Hemsidan har tagit pulsen på Patrik Jandelin, evenemangsansvarig Malmö FF och bett honom svara på de tre vanligaste frågorna om matchen.

Gäller årskorten på matchen?
– Nej, det är Kentaro som tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet är arrangör av matchen. Varken MFF:s eller HIF:s årskort eller andra typer av rabatter gäller. Matchen spelas varje år mellan vinnaren av Allsvenskan och vinnaren av Svenska Cupen. Vinnaren av Allsvenskan har alltid fördelen av hemmaplan, i år Malmö FF på Swedbank Stadion. Däremot är det så att Malmö FF:s organisation kommer att sköta hela arrangemanget för Kentaros och SvFF:s räkning. Ungefär som när vi hjälpte Mjällby i cupen ifjol.

Får Malmö FF någon del av biljettintäkterna?
– Ja, för det första så vill jag säga att vi haft en bra dialog med alla parter. Arrangörerna Kentaro och SvFF har lyssnat på klubbarnas önskemål och presenterat en lösning som vi är nöjda med. För det första får Malmö FF full betalning för alla utgifter vi har i samband med matchen. Vi och HIF får dessutom en del av biljettintäkterna. Utöver detta har man satt biljettpriserna på nivåer som vi tror är attraktiva för en Supercup, tillika Skånederby.
Sen skall vi inte glömma bort de 250 000 som går till det segrande laget.

Vilken avsparkstid gäller?
– Matchen spelas lördagen den 19 mars klockan 15.30. Tyvärr blev det fel avsparkstid på ett litet antal biljetter i början men det rättades snabbt till.

Läs mer om Supercupen här och här.