Tre poäng med hem från Halmstad

Publicerad 26 augusti 2023 i Dam,Nyheter

17:e raka segern i division 1 kom mot Halmstads BK på Örjans vall.

Linnea Svensson och Rebecka Holm blev målskyttar mot Halmstads BK.

Nyckelhändelser

1′ Anna Plantin med avsparken och matchen på Örjans vall är igång!

21′ Linnea Svensson fångar upp en undanrensning från hemmalaget. Går på avslut, ett hårt pressat skott, men bollen smiter strax utanför.

24′ Vi pressar högt och Nova Rolfsson läser en bakåtpassning. Rundar HBK:s målvakt men hamnar ur vinkel och lyckas inte träffa mål.

33′ MÅL! Rebecka Holm slår en perfekt högerhörna där Linnea Svensson forcerar in matchens första mål.

58′ Julia Cavander står för en jätteräddning när Halmstad går på avslut från distans.

70′ Inhoppande Thelma Persson Welin står för en fin auktion ute på vänsterkanten när hon tar sig förbi sin försvarare och hittar pannan på Nova Rolfsson men Halmstads målvakt gör en fin räddning.

81′ MÅL! Rebecka Holm med en fin frispark från höger som letar sig hela vägen in i mål. Två mål upp med tio minuter kvar.


MAXIM KHALIL EFTER MATCHEN

– Vi tvingas göra två sena ändringar i startelvan. Sarah (Mellouk) vaknade upp sjuk och Anna (Welin) fick ont i ljumsken under uppvärmningen. Men jag tycker tjejerna hanterar det jättebra, vilket inte är lätt. För du förbereder dig och har en plan för hur du ska attackera matchen och så precis före avspark så kastas den om. Det kan räcka att du ruckar på två positioner så drabbas hela laget. Men jag tycker tjejerna hanterar det fantastiskt bra. De som kastas in med kort varsel står för fina prestationer och vi visar att vi är väldigt flexibla i vårt spel.

– Vi har ju en sekvens med fem jättelägen rakt efter varandra där bollen inte går in och jag tycker väl den sekvensen symboliserar den här matchen lite grann. Vi skapar och kommer till många lägen och vi ska snarare vinna den här matchen med 5–0 än 2–0. Men så är det ibland och kanske är det onsdagens match som fortfarande sitter i lite i både huvuden och ben.

– Jag tycker ändå det finns mycket som vi kan ta med härifrån in i nästa match som är redan nu på onsdag när vi möter FC Rosengård 1917 i DM-semifinalen. Det gäller att maximera återhämtningen nu när matcherna kommer så tajt. Vi har haft lite otur med sjukdomar och skador vilket gjort att några spelare fått spela väldigt mycket den senaste tiden. De är säkert jätteglada för alla vill spela så mycket som möjligt men vi måste tänka långsiktigt också för säsongen är lång.

Mål

Halmstads BK:
Malmö FF: Linnea Svensson (33′), Rebecka Holm (81′)

varningar

Halmstads FF:
Malmö FF: Linnea Svensson (30′), Elin Björklund (44′) Agnes Mårtensson (45′)

laguppställning

Julia Cavander
Elin Björklund, Agnes Mårtensson, Linnea Svensson, Madeleine Hejde
Rebecka Holm, Amanda Kander, Petronella Winblad
Melina Skarström, Anna Plantin, Nova Rolfsson

Ersättare: Linnea Hagberg, Beatrice Närhi, Lovisa Wifvesson, Cornelia Lindgren, Thelma Persson Welin

huvudpartners

officiella partners