Tre MFF:are uttagna till U21-landslaget

Publicerad 29 januari 2013

Idag presenterade Håkan Ericsson och Tommy Söderberg den svenska U21-truppen med tre MFF:are som ska möta England borta den femte februari.

Efter att ha rest hela måndagen till Florida klev MFF-truppen in frukostmatsalen på tisdagsmorgonen med mer energi och större leenden på sina läppar än dagen innan. Två spelare stack ut från mängden och strålade ikapp med Floridasolen samtidigt som de fyllde på sina frukosttallrikar. Bara någon timme tidigare hade Håkan Ericsson och Tommy Söderberg utannonserat truppen till Sveriges U21-match mot England den femte februari som inkluderade MFF-spelarna Amin Nazari, Filip Helander och utlånade Tobias Malm.

– Det är såklart jätteroligt. Jag och Filip följde uttagningen via nätet och sen fick jag en massa sms från kompisar som gratulerade, berättar Amin Nazari med ett stort leende.

– Jag har haft det på känn men det är självklart att jag blev glad när jag fick höra det. Nu tvingas vi lämna lägret här i Florida redan på söndag vilket är lite tråkigt. Vi hade kul här förra året och redan nu på två dagar så har samma känsla kommit tillbaka, samtidigt tycker jag att det alltid är lika roligt att representera landslaget. Blandade känslor som sagt, Säger Filip Helander.

Då Sveriges U21-match spelas den femte februari tvingas Nazari och Helander lämna Florida redan på söndag och missar således lagets match mot New York Red Bulls nästa torsdag.

– Visst är det lite synd att vi tappar två bra spelare till vår sista match här i Florida men samtidigt har vi många duktiga spelare med oss så det ska nog gå bra. Både Filip och Amin har sett väldigt bra ut nu i veckorna som vi har varit igång. Ett kvitto på att de har jobbat på bra under vintern och verkligen skött sitt uppehåll på bästa sätt. Sen är det även roligt att Tobias Malm blivit uttagen, säger Sportchef, Per Ågren.

– Jag vill passa på att hylla vår ungdomsverksamhet som gång på gång visar att de uppfostrar våra talangfulla spelare på bästa sätt så att de, i första hand, kan förädla vårt A-lag men även svensk elitfotboll, berättar Rikard Norling