Tre MFF:are i U21-landslaget

Publicerad 24 augusti 2016 i Nyheter

På en presskonferens på Swedbank Stadion under onsdagen presenterade U21-förbundskapten Håkan Ericson truppen till Sveriges kommande matcher i EM-kvalet. Hela tre MFF:are finns representerade i truppen.

Det är Erdal Rakip, Franz Brorsson och Pa Konate som drar på sig landslagströjan för att ta U21-landslaget till nya framgångar.

– Det kul att vi är så många från MFF. Det visar att vi har en stark trupp. Nu ska vi prestera också, säger Erdal Rakip.

Först väntar bortamatch mot gruppettan Kroatien den 1 september och därefter hemmamatch mot trean Spanien den 5 september. Sverige ligger på en andraplats i gruppen och måste med fördel se till att hålla Spanien på fortsatt avstånd.

– Det kommer bli en kul hemmamatch mot bra motstånd. Vi har mött dem borta och de har bra spelare. Det blir en bra utmaning. Men vi har ett bra lag och allt kan hända, säger Erdal Rakip.

För honom och de andra MFF:arna blir det en hemmamatch i dubbel bemärkelse eftersom den spelas på Swedbank Stadion.

– Det blir ett extra plus för oss. Det ska bli kul att spela här med landslaget.

Förbundskapten Håkan Ericson förklarade på presskonferensen att U21-landslaget väljer Malmö tack vare goda kommunikationer och en bra arena.

– Vi hoppas på ett starkt publikstöd här på Swedbank Stadion. Vi behöver det, säger Håkan Ericson.

Sverige – Spanien 
U21 EM-kval
Swedbank Stadion
Måndagen den 5 september 18:45
Köp biljett   

huvudpartners

officiella partners