Tre mål i första halvlek gav segern mot GIF Sundsvall

Publicerad 14 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Två mål från Kiese Thelin och ett från Birmancevic i slutet på den första halvleken bärgade tre allsvenska poäng mot Sundsvall.

Nyckelhändelser

Minut 1: Matchen blåses igång på en soldränkt Eleda Stadion.

Minut 6: En dominant MFF-start resulterar i ett flertal hörnor och till slut får Felix Beijmo läge med pannan men gästande målvakt räddar bollen vid stolproten.

Minut 20: Nära ett ledningsmål. Birmancevic pressar fram ett misstag på vänsterkanten och serverar bollen till Zeidan som mitt i straffområdet avslutar precis över.

Minut 39: MÅL! Via Nielsen och Zeidan hittar bollen fram till Birmancevic som får yta i straffområdet och trycker in bollen i det bortre krysset. Helt otagbart och 1–0 till MFF!

Minut 44: MÅL! Precis innan halvtidsvilan löper Kiese Thelin vältajmat i djupled och kan på ett tillslag placera in 2–0.

Minut 45+2: Islossning! Eric Larsson står för en soloräd från sin vänsterbacksplats och spelar snett inåt bakåt till Kiese Thelin som stöter in sitt andra mål för dagen. 3–0 i halvtid efter tre mål mindre än tio minuter!

Minut 62: Moustafa Zeidan tvingas utgå med en känning. Anders Christiansen ersätter.

Minut 68: GIF Sundsvall reducerar till 3–1 genom Saku Ylätupa efter att MFF tappat bollen på mittplan.

Minut 75: Eric Larsson är nära att göra mål sin förra klubb men hans långskott tar klockrent i ribban.

Minut 90+5: Domaren blåser av matchen, som slutar 3–1.

Andreas Georgson efter matchen

– Jag är väldigt nöjd. Jag tycker att vi gör 90 riktigt starka minuter. Vi pressar Sundsvall till att spela långt och med en bra organisation vinner vi andrabollarna. Överlag håller vi ett bra tempo och tålamod som gör att vi tröttar ut dem. Till slut blir man trött av att jaga i den här värmen, man sätter fötterna fel och det blir luckor.

– Vi har varit frustrerade över att vi inte har varit mer konsekventa i våra prestationer. Så att följa upp en jämn och stabil prestation som det här på torsdag blir viktigt för att skapa en god magkänsla för alla oss i och runt laget. Det handlar om psykologi, att maxa sin ansträngning och tävlande. Det ska vi påminna varandra om varje dag.

Mål

Malmö FF: Birmancevic (39′), Kiese Thelin (44′, 47′)
GIF Sundsvall: Ylätupa (68′)

Varningar

Malmö FF:
GIF Sundsvall:

Laguppställning

Johan Dahlin
Felix Beijmo (Knudsen 68′(, Lasse Nielsen (Hadzikadunic 46′), Niklas Moisander, Eric Larsson
Erdal Rakip (H. Larsson 86′), Sergio Peña, Moustafa Zeidan (Christiansen 62′)
Mohamed Buya Turay (Sejdiu 68′), Isaac Kiese Thelin, Veljko Birmancevic

Ersättare: Ismael Diawara, Jonas Knudsen, Dennis Hadzikadunic, Anders Christiansen, Hugo Larsson, Patriot Sejdiu, Ola Toivonen

huvudpartners

officiella partners