Tre hundra kom till medlemsmötet

Publicerad 29 oktober 2007

Uppslutningen till måndagskvällens medlemsmöte i Baltiska Hallens östra foajé blev riktigt stor: cirka tre hundra personer trotsade regn och rusk för att få höra ledande personer i föreningen svara på frågor om verksamheten under året – samt inte minst få träffa nya tränarparet Roland Nilsson och Hans Gren.
***Uppdaterad med Webb-TV***

Liksom ifjol vid den här tiden bjöd Malmö FF in till ett medlemsmöte efter säsongens slut för att ge medlemmarna svar på frågor om säsongen och framtiden samt samla in synpunkter.

Nya organisationen klar inom 1-2 månader
– Låt mig till att börja med att konstatera att år 2007 för vårt representationslag är ett klart misslyckande, inledde ordförande Bengt Madsen ett kort anförande, där han också tog upp de organisationsförändringar som klubben står inför:
– Vi måste förnya och förstärka organisationen. Vi är idag att jämföra med ett medelstort företag som omsätter 100 miljoner. Vi räknar med att kunna presentera vår nya organisationsplan inom 1-2 månader; kanske inte med alla personnamn i alla rutor men sannolikt i en del. Vi kommer att hysa Elitfotboll Senior, Elitfotboll Ungdom, en breddverksamhet, en egen akademi, ett eget evenemangsbolag, vi kommer att ha delägarskap i ett fastighetsbolag – detta måste vi givetvis anpassa vår organisation efter.
Bengt Madsen svarade sedan på allmänna frågor och frågor om styrelsens arbete.

Plus på en halv miljon
Därefter gav styrelseledamot Pontus Hansson en lägesrapport från ekonomisk horisont, och berättade bland annat att prognosen för 2007 visar på ett plus på cirka en halv miljon kronor, samt att bolaget Pildammarna Invest går in med 6,4 miljoner kronor. Pontus förklarade närmare varför:
– Vi kommer att binda en hel del tillgångar i projektet med den nya Stadion. Vi håller på att bygga upp en organisation som är väsentligt större än den vi har idag, och där vi i ett övergångsskede kommer att ha kostnader för personalförstärkningar där intäkterna inte kommer förrän på sikt, och det är något vi behöver pengar till. Det är lite i ljuset av det som vi valt att ta in 6, 4 miljoner från Pildammarna Invest AB – för att säkerställa att det finns utrymme för de spelförvärv som vi tror oss komma att behöva göra under den närmaste tiden.

”Fruktansvärt dåligt”
Arenabolagets vd Mats Engqvist berättade lite om Swedbank Stadion innan det var Hasse Borgs tur att uttrycka sin besvikelse över säsongen.
– Hur ska man förklara det här? Ingen hade varit gladare än jag om vi kunnat sätta fingret på vad som gått snett. Vi har spelat 26 matcher och vunnit 9 av dem, spelat 7 oavgjorda och haft 10 förluster. Det är fruktansvärt dåligt, sa Hasse, och fortsatte:
– Periodvis i matcherna spelar vi en alldeles förträfflig fotboll för att sedan spela med huvudet under armen. Men dåligt tränade har vi inte varit. Agne Bergwall och hans team, som vi kommer att fortsätta med, har gjort ett fantastiskt jobb.

Roland väntar med spelidén
Sedan var det dags för kvällen längsta applåd, nämligen den som mötte Roland Nilsson och Hans Gren när de äntrade podiet. Det nya tränarteamet var på sitt första besök i sin nya klubb.
– Spännande tider. Det känns väldigt inspirerande att vara här, och det ska bli väldigt spännande att börja träna killarna. Jag kanske drar tillbaka er i december bara för en vecka. sa Roland Nilsson, det sista mer direkt till Daniel Andersson som var med på mötet som representant för spelarna.
– Nädå, vi kommer att ha gott om tid att lära känna varann i januari under många härliga svettiga timmar, försäkrade Roland.
Vad gäller den spelidé som kommer att gälla under den nya lagledningen hade Roland Nilsson ännu inget svar att ge mer än att laget kommer att spela med två forwards.
– Vi kan tyvärr inte redogöra för vår spelidé, för den är inte klar. Den blir inte klar förrän vi fått se spelarna, hur de är och vad de presterar. Hur vi formerar laget kommer spelarna att bestämma genom att visa sina kvaliteter.

Scoutingen kan förbättras
Mötet avslutades med fria frågor från auditoriet; en av dem uppmärksammade hur klubben arbetet med scouting av spelare, såväl i närområdet som i landet och utlandet. Både Bengt Madsen och Hasse Borg medgav att det är ett område där mycket finns att förbättra, tydligaste alternativet var att tillsätta en heltidstjänst som enbart arbetar med scouting.

Efter ungefär en och tre kvarts timme avslutades mötet och medlemmarna skingrades i oktobermörkret. Hemsidan återkommer med en fylligare redogörelse för vad som sades.

/Tobias Christoffersson

***

Roland Nilsson:
”Vi kommer spela med två anfallare.”
Du laddar enklast hem filmen genom att högerklicka på länken och
välja ”Spara som …”