Tre frågor till Simon Thern

Publicerad 04 februari 2013

Simon Thern berättar att han börjar få en viss hemlängtan och att han troligtvis hade köpt årskort på sittplats om han inte var en fotbollsspelare.

Du har avstått från träningen den senaste tiden, hur kommer det sig?
– Det var i matchen mot DC United där jag först tyckte att det högg till och att jag fått en bristning. Men vår läkare, Pär Herbertsson, tror mer att jag fått en smäll och inget som brustit. Just nu är det lite svullet runt vaden men svullnaden har gått ner mer och mer, vilket känns bra. Jag vet inte riktigt själv vad det är men det känns bättre för var dag, och det är det viktigaste.

Först var du borta med landslaget i Thailand och nu är du här i Florida med MFF. Hur känns det att ha varit borta så länge?
– Precis. Jag var först i tio dagar i Thailand och sen hann jag vara hemma i ungefär 15 timmar innan jag satt på planet ner hit. Självklart är det skönt att få komma ner till värmen, men som alltid när man har varit borta länge så börjar man känna en viss hemlängtan. Jag saknar min flickvän och familj, sen även att få komma hem till rutiner. Borta bra men hemma bäst, det låter lite tråkigt men så är det.

Försäljningen av årskorten där hemma rullar på bättre än i fjor. Om du inte hade varit en fotbollsspelare, till vilken sektion hade du då köpt årskort på Swedbank Stadion?
– Är jag ”Simon Thern, 20” eller är jag äldre? Om jag är samma som nu hade jag köpt till sittplats. Jag har tittat på pappas matcher ända sen jag var en liten pojke och då satt vi alltid på sittplats. Därför tror jag att jag hade valt sittplats. Det hade känts mest rätt och hemma.