Tre frågor till Markus Halsti

Publicerad 08 februari 2013

Markus Halsti avnjuter ett isbad efter matchen mot New York Redbulls.

Malmö FF:s finska landslagsman, Markus Halsti, berättar att han kommer in i mittfältsspelet mer och mer, vilket han visade prov på i matchen mot New York Red Bulls då han under 45 minuter kämpade hårt mot dem fysiska amerikanerna.

Vad tyckte du om dagens match?
– Vi möter ett bra lag, helt klart. Vi tappar ledningen två gånger vilket man inte direkt är jättenöjd med, men första halvleken spelade de med ett väldigt namnkunnigt lag och ändå hade de inga målchanser. Bortsett från deras mål som kom efter en miss av oss. I andra halvleken blev vi trötta samtidigt som de tryckte på så det var lite tråkigt att resultatet blev som det blev. Jag kände mig själv väldigt trött när jag spelade. Det kändes som om New York spelade med fem mittfältare som var duktiga på att rulla boll.

På vilket sätt påverkas din försäsong nu när du är mittfältare istället för back?
– Det är klart att det är lite annorlunda. Jag måste springa mycket mer än när jag spelade back och framförallt måste jag tänka på ett annat sätt. I och med att jag är ny på postitionen måste jag tänka hela tiden på hur jag springer och var jag står på planen, men det är bara att köra på och försöka minnas vad jag gjorde bra förra året, haha. Jag känner ändå att det börjar komma mer och mer.

Efter alla era träningar och matcher här i Florida har ni spelare tvingats hoppa i isbad och undertiden som många spelare står och gnäller så hoppar du bara i direkt. Gillar du baden?
– Haha, jag vill inte säga att jag hoppar i direkt. Ledarna säger att det ska vara bra för oss och då är det bara att hoppa i, egentligen hatar jag det. Jag tror ändå att det hjälper för återhämtning men då gäller det att man gör det under en längre tid och bara inte när vi är här nere, så vi får se till att fortsätta göra detta varje dag även i Malmö.

 

Har du inte köpt årskort till årets säsong? Gör det här