Träningsrapport: Dahlins första träning

Publicerad 10 juli 2009

Regnet till trots fanns det både journalister, fotografer och tv-team på plats på dagens träning. Nyfikenheten på MFF:s nya målvakt Johan Dahlin var stor.

Tillsammans med de andra målvakterna kör Johan Dahlin inledningsvis övningar med Jonnie Fedel. Man håller till på den östra kortsidan på Gamla Stadions gräsmatta där träningen idag går av stapeln. I ösregnet intill längdhoppsgropen sitter en fotograf med kameran riktad mot Malmö FF:s senaste nyförvärv som idag gör sin första träning med laget.

Resten av spelarna befinner sig joggandes kring mitten av planen. Daniel Larsson som är avstängd i nästa match är inte med idag av okänd anledning. Saknas gör även fotskadade Jimmy Durmaz samt IFK Malmö-spelarna Dejan, Alex och Pontus. Inte heller finns den provspelande mittfältaren Josef Ibrahim från BK Forward med. Av staketrävarna får jag veta att han skadade sig på sin första träning och därför kommer att åka hem för att komma tillbaka när han är fit for fight igen.

Från min plats på avbytarbänken ser jag sedan på när utespelarna kör en passningsövning medan målvakterna får turas om att skjuta på varandra. Fedel hörs dela ut rikligt med beröm när Dahlin gör bra räddningar. Lägger märke till att han ser kortare ut än vad både Sankan och Dusan är.

Efter detta följer en anfallsövning där det anfallande laget är i numerärt överläge. Spelarna är uppdelade i två lag, anfallen startar från mittplan och man kör mot båda målen växelvis. Det är en övning med mycket fart i, man spelar inte runt bollen så mycket som man brukar göra utan kör betydligt rakare och snabbare anfall.
– Attack, hör jag också Hans Gren mana på spelarna flera gånger under övningens gång.

Rick är först med att testa Dahlin och gör det genom ett markskott som han räddar tämligen enkelt. Rick som för övrigt är väldigt duktig på att använda sig av få tillslag och leverera bollen vidare snabbt. Molins ser pigg ut och serverar sin kollega Hamad på vänsterkanten ett perfekt inlägg som dock blir resultatlöst. Trots bra spel få vi inte se ett enda mål under den här övningen!

Efter detta lämnar Labbe, Rick, Halsti och David träningen eftersom de spelade match med U21-laget dagen före. De övriga spelarna tar dryckespaus medan målen förs samman så de bildar en halvlång och halvbred plan. Spelarna delas sedan in i följande lag;

Dahlin
Ulrich, Dixon, Gabriel
Babis, RÅP, Jeff
Eddie

***

Dusan/Sankan
Sudic, Danne, Ricardinho
Guille, Wilton, Jille
Agon

När spelet drar igång så finns det en spelare som klart höjer sig över mängden. Jeffrey Aubynn ser ut att vara rejält på gång igen efter sin skada och svarar för det mesta av sitt lags farligheter framåt. Han svarar bland annat för flera bra skott, smarta framspelningar på djupet till Eddie och snygga crossbollar till Babis. Han är också den som efter mycket om och men gör det första spelmålet på dagens träning med ett snyggt volleyskott.

Tycker att det rent spelmässigt ser helt okej ut. Det är bra tempo, fina kombinationer och man skapar en hel del chanser. Men det görs oroväckande få mål. Träffar man inte stolpen så skjuter man utanför eller rakt på målvakterna.

Första och enda (med reservation för att jag kan missat något) målet på Dahlin svarar Agon för. Dahlin som för övrigt svarar för en lysande första träning där han bland annat plockar ner inlägg, gör reflexräddningar och sätter igång sitt lags anfall genom snabba utkast. Det som imponerar mest tycker jag ändå är att han kommer in och börjar dirigera sitt lag direkt.
– Upp, Höger, Rygg, och en del annat hör jag honom skrika.

Efter en och en halvtimme är det över för den här gången. Spelarna joggar ner och försvinner efterhand genom löpargången. Utom Dahlin som blir omringad av journalisterna på plats för att svara på frågor kring sin första träning.

Helen Johansson