Träningsmatch mot Nordsjälland – ändrad spelplats

Publicerad 27 september 2013

Fredagen den 11 oktober möter MFF den danska toppklubben FC Nordsjälland i en träningsmatch på hemmaplan.
***Matchen är flyttad till Hästhagens IP***

– Under det här landslagsuppehållet vill vi spela en högintensiv träningsmatch som förberedelse inför de sista tre matcherna, säger MFFs assisterande tränare Simon Hollyhead.

Träningsmatchen är en del av det utbytet som MFF och Nordsjälland odlat under en tid och i februari är det MFFs tur att åka över bron och spela träningsmatch.

– Nordsjälland vann danska ligan 2012 och kom tvåa 2013, berättar Hollyhead. De har parerat spelet i Europa med ligan på ett fint sätt så vi har stor respekt för deras lag och organisation.

MFFs specifika önskemål om en träningsmatch hemma just den 11e gjorde att man fick leta ett tag innan man hittade rätt.

– Vi förde också samtal med Nottingham Forest och Birmingham i somras, men då hade vi fått åka till England och det hade fått en alldeles för stor inverkan på det övriga träningsupplägget.

För MFF har det varit prioriterat att få in matchen naturligt i träningsschemat. Tidpunkten kl 12 är inte den bästa för de supportrar som vill se matchen, men den har sina förklaringar.

– Det ideala hade varit om vi kunnat spela den framåt kvällen, då hade våra supportrar lättare kunnat se den och vi vill inte göra dem besvikna, menar Hollyhead. Men det fungerade inte för Nordsjälland som både har hemresan och Danmarks match mot Italien den kvällen att tänka på. För vår del blir det ett rakt byte i träningsschemat med ett högintensivt pass som annars legat på den tiden.

Malmö FF hälsar FC Nordsjälland med tränare Kasper Hjulmand och hans assisterande John Bredal i spetsen varmt välkomna!

Matchen spelas på Hästhagens IP den 11 oktober, kl 12.00.