Träningsläger San Agustin – en prolog

Publicerad 20 januari 2007

På onsdag är det dags för A-laget att resa till Gran Canaria. Men det är ingen semestertur med grisfest som väntar utan en veckas fysträning utan boll.

Anders Andersson har lovat att rapportera från lägret och här kommer hans första text.

Ja, så är vi då tillbaka i träning igen.

Måste faktiskt säga att det känns riktigt kul att vara i gång efter en välbehövlig semester. Jag spenderade två veckor i december i Rio de Janeiro, Brasilien. Varmt, skönt och intressant.

Blev givetvis en del strandfotboll på Ipanemastranden där vi bodde. Finns otroligt många skickliga ungdomar där som alla drömmer om att bli upptäckta av någon storklubb. Vem vet? Det har ju hänt förr.

På hemmafronten har det upptäckts en del och vi har fått några nya ansikten att bekanta oss med i truppen. Johan Andersson, Daniel Theorin och Jimmy Dixon är tre nyförvärv som alla kommit bra in i gänget såväl på plan som utanför. Jag tror att det är rätt enkelt att komma till MFF med tanke på att vi är ett glatt gäng med en bra sammanhållning. Att sedan pressen på att prestera är stor här är en annan och senare fråga.

En del ungtuppar har också kommit upp ett steg och blivit lärlingar i A-truppen. Anes och Giche som redan debuterat i höst samt Philip Milenkovic, Jocke Persson och Robin ”Tomelilla” Nilsson. Det man redan nu märker är att de har rätt inställning och det dröjer nog inte länge innan vi får se dem i de stora sammanhangen. Det gäller även Daniel Sliper som kommit tillbaka efter utlåning till Falkenberg.

På tränarsidan har vi också en del nya ansikten. All vår fysträning hålls numera av Team Agne Bergvall. Det består av Agne, Tobias Karlsson och Andreas Wulff. Efter två veckor så har jag bara positiva intryck av dessa herrar. De kan sin sak och den tunga träningen känns inte så tråkig som den annars kan göra. De är seriösa och pådrivande men hänger med i jargongen som ibland kan vara lite speciell i fotbollslag….har jag hört.

Det är viktigt att garva ofta. Då blir saker och ting lättare. Fråga Skoogen om ni inte tror mig.

Ny målvaktstränare är nån halvitalienare som visst heter Jonnie Fedel. Kallas numera kort och gott för ”Mister”. Om man dömer av Sankans och Håkans jämmer så har han redan visat att det inte blir en dans på rosor med honom som tränare.

Viktigaste hemvändaren är dock ännu kvar att nämna. Efter att ha varit försvunnen under förra årets försäsong har vi i år fått se en efterlängtad comeback utav….fotbollen!

Ryktet gör gällande att han inte trivdes med sin nya position, längst ner i materiallådan, utan bönade och bad om att få komma tillbaka. Alla vi spelare blev givetvis glada för att han tog detta beslut eftersom han ju är en viktig kugge om vi ska lyckas i denna idrott som i folkmun kallas just – fotboll.

En annan trotjänare har gått andra vägen och lämnat oss. Mästersångaren och Malmöikonen Olof Persson har hittat någon annanstans att sova inatt och gått och blivit dansk. Tråkigt för oss men jätteroligt för Olle som säkert kommer att bli stor publikfavorit i AGF. Vi önskar honom all lycka.

Om ni undrar varför jag skrivit dessa rader så kan jag berätta att jag har fått den stora äran att skriva s.k. dagbok från träningslägret på Gran Canaria och tänkte värma upp lite innan resan.

Jag hoppas att det kommer att bli en hel del kul att skriva hem om trots att det är ett rent fysläger och hemvändarbollen visst fått en vecka ledigt inskrivet i sitt nya kontrakt.

Men utan att nämna några namn så vet man ju redan innan en sådan här resa att det kommer att strulas och klantas en hel del av vissa och då hoppas jag kunna återkomma med info om detta.

Må så gott tills nästa gång

AA

Lite fakta om träningslägret
Samling Malmö stadion 06.30 den 24 januari. Buss till Kastrup. Flyg till Las Palmas.

Boende på Hotell Gloria Palace, San Agustin.

Hemkomst den 31 januari ca 22.00.