Tränarstaben komplett

Publicerad 21 januari 2014

Idag gjorde MFF klart med Olof Persson som ny assisterande tränare. Dessutom kan man presentera Ben Rosen från Southampton som ny fystränare.

Nu är staben runt huvudtränare Åge Hareide komplett. Valet på ny assisterande tränare föll på guldhjälten från 2004, Olof Persson.

– Jag är stolt och lycklig, säger Olof Persson. MFF är en klubb som betytt och betyder så mycket för mig och jag är otroligt motiverad att göra ett stort jobb här.

– I Olof har vi fått en tränare som kan klubben utan och innan, samtidigt har han gjort en seriös satsning på sin tränarkarriär, säger Daniel Andersson och fortsätter: 
Jag har sett honom på nära håll i Höllviken och vet att han kommer att bidra på ett riktigt bra sätt.

– Jag gjorde min sista match för MFF 2006 och jag har längtat efter att komma tillbaka sen dess, berättar Persson. Jag har ofta varit på Swedbank Stadion och tänkt hur det skulle kännas att få bli en del av det här. Och det känns som att jag kommit hem.

– I mina samtal med Olof har han gett ett moget och bra intryck, säger Åge Hareide. Han har jobbat självständigt i sina lag och gjort bra erfarenheter av det. Hans filosofi och tankesätt kommer att passa bra in i Malmö FF.

– För mig som tränare är det en drömsituation att få vara med och utveckla det fina spel som MFF står för. För min personliga utveckling kan det absolut inte bli bättre än att få bistå en så erfaren tränare som Åge, få jobba med den övriga staben och Sveriges bästa spelartrupp, avslutar Olof.

Till lägret i Florida ansluter också MFFs nye fystränare, Ben Rosen. Ben är 24 år gammal och är idag fystränare i Premier League-laget Southampton.

– Det är en mycket spännande kille som vi fick kontakt med genom vår förre fystränare John Philips, berättar Daniel Andersson. Han är seriös, arbetsvillig, hungrig och professionell och har varit med om hela Southampton resa.

– Southampton är det lag i Premier League som löper mest, berättar Åge Hareide. Det ska bli intressant att få ta del av den kunskapen som tagit dem dit.

– För mig är det en chans att jobba för en stor klubb i utlandet, säger Ben Rosen. Det känns som ett spännande steg i min karriär.

Ben var inte helt obekant med MFF när möjligheten dök upp.

– Jag kände till klubben genom min vän John Philips. Han sålde in den redan innan jag pratat med MFF första gången. Sen noterade jag att ni slog ut Hibs ur Europa League med stora siffror i somras, även om Swansea blev lite för tufft.

Ben Rosen har en PhD vid Southampton Solent University där han inriktat sig på hur man bygger upp en säsong med hänsyn till utmattning och möjligheter till återhämtning.

– Premier League ligger längst fram i världen när det gäller att utveckla fysträningen och optimera lagets fysiska status, berättar Daniel Andersson. Här kan vi i Sverige lära oss väldigt mycket och det känns bra att vi i MFF kan ligga i framkant.