Tränarna efter matchen

Publicerad 29 september 2011

Några kommentarer efter MFF-Austria Wien 1-2 från lagens tränare Rikard Norling och Karl Daxbacher.

Det var som brukligt bortalagets tränare som började med att ge sin syn på matchen på presskonferensen efteråt. Austria Wiens coach Karl Daxbacher:

– En lyckosam seger och en tung seger för oss. Vi spelade för nervöst i början av matchen, men med ledningsmålet så spred sig säkerheten i laget, samtidigt som Malmö gjorde många fel – och vi kunde kontrollera matchen rät bra. Sedan kom andra målet, som blev grunden till segern. Trycket från Malmö i andra halvlek var väntat, och vi hade tack och lov tur i flera situationer.

I andra omgångens andra match i Europa Leagues grupp G spelade Metalist Charkiv och AZ Alkmaar 1-1 i Ukraina, därmed har dessa båda lag 4 poäng, Austria Wien 3 och MFF 0.
– Jag tycker de två första omgångarna visar att Alkmaar och Charkiv är favoriterna att gå vidare från gruppen, och så kommer det nog att förbi, tycker Karl Daxbacher.

MFF-tränare Rikard Norling:

– Det var en första halvlek där vi blev bestraffade för våra misstag, framför allt vid ett tillfälle. De gjorde både ett och två mål, men halvleken var väl egentligen lite mer till vår fördel, även om vi inte spelar någon toppfotboll.

Norling om andra halvlek:

– I andra hade vi inte mycket att förlora, och med den inställningen gick vi ut och forcerade egentligen från första minut. Jag tycker att spelarna jobbade på och försökte, efter hand spelade vi långt och lite mer på chans och till slut fick vi ett mål – om än lite sent.

– Resultatet är naturligtvis en besvikelse för oss, spelarna förtjänar inte riktigt det här.