Tränarna efter matchen

Publicerad 27 juni 2003

– En spegelvänd match tyckte Sören Åkeby.
– Spelmässigt gör vi ingen dålig match, tyckte Tom Prahl. Bland annat.

Några repliker från tränarna, strax efter cupmatchen:

– En spegelvänd match mot den i måndags. Vi är aggressivare och stör dem långt upp i plan, som de gjorde i Stockholm. Samtidigt har vi kanske ett slagkraftigae lag i dag. Jag är jättenöjd med vad vi presterar idag – det bådar gott inför derbyt mot Hammarby. (Sören Åkeby med en klar och enkel analys plus en förhoppning om framtiden.)

– Det är tydligen så att vi ska förlora med 4- mot Djurgården i cupen. (Tom Prahl med ett snett leende, MFF-tränaren tyckte att kvällens match hade ganska stora likheter med fjolårets semifinal.)

– Jag är inte så jävla förkrossad. Spelmässigt, i det allmänna spelet, gör vi ingen dålig match. Ute på plan har vi bättre passningsspel än i många andra matcher i år, och räknar man målchanserna ligger vi inte långt efter heller.
(Prahl, alltså inte alldeles tillintetgjord.)

– Men vi måste kunna möta deras kantspel med Babis Stefanidis och Samuel Wowoah bättre.Vi var väldigt lama i närkampsspelet många gånger idag.
– Djurgården har en tre fyra riktigt vassa spelare, som man annars inte stöter på i allsvenskan. Det är bra för oss att spela en sådan här match inför UEFA-cupen. För att vara en cupmatch var det spel på ganska hög nivå.
– Är vi inte med tidigt i matchen får vi det väldigt jobbigt mot Djurgården, det vet vi innan.
(Prahl ger tre anledningar till att det gick som det gick.)

– Ska jag vara trovärdig i mitt resonemang att vi har många jämna spelare, måste jag också ge dem chansen att spela. Men visst, i en allsvensk match hade Hasse Mattisson spelat. Daniel Majstorovic är avstängd på måndag, därför tyckte jag att Jon-Inge Höiland och Olof Persson kunde få chansen idag. Lee Baxter hade lite dåliga rensningar när bollen kom in i straffområdet. Men resultatet beror mer på att Djurgården är väldigt starka.
(Prahl om sin laguttagning.)

– Jag tror inte det betyder så mycket inför derbymatchen, vi har moralen och vi har trenden kvar, men det är klart att målmässigt år vi oss en knäpp på näsan.
(Prahl inför derbyt mot HIF.)