Tränarna efter matchen

Publicerad 17 augusti 2003

– En av de största förnedringarna jag någonsin upplevt, kommenterade en förkrossad Anders Linderoth 0-6-förlusten.
– Vi gör egentligen ingen fenomenal match, kommenterade Tom Prahl, sedvanligt lakonisk, samma, otroliga resultat.

Två tränare med aningen olika synvinklar till MFF-Hammarby 6-0 mötte upp för presskonferens efter matchen. Ändå tillät matchbild som resultat inte annat än samsyn i kommentarer och analys.

– En av de största förnedringarna jag någonsin upplevt. Vi var inte med i första halvlek, ännu mindre i andra.. Vi tyckte synd om stackars Sundsvall, som blev förnedrade förra veckan, men det här var ju värre.
(Hammarbytränaren Anders Linderoth om ras och relativitet)

– Vi har tydligen en förmåga till urladdningar på hemmaplan i år. Vi hade gott kunnat sprida gracerna lite. Nu hamnar vi lite i samma sits som Hammarby inför dagens match till vår nästa mot Halmstad borta, efter ett par bra matcher är risken att vi är lite nöjda med oss själva.
(Tom Prahl, orolig över att segersötmans socker åter skall jäsa upp en MFF-degighet i kommande match)

– Jag valde att lita på ett lag som vunnit två matcher i sträck. Kanske var det fel, kanske skulle jag ha rört runt lite och visat att ingen kan känna sig säker på en plats. Jag tar förstås på mig en stor del av det här resultatet.
(Linderoth, blek i den kranka eftertanken)

– Vi mötte ett väldigt starkt Malmö, som tog tag i våra konstruktiva spelare, särskilt Hasse Mattisson och Lolo Chanko, som tog död på Karl-Oskar Fjörtoft. De överglänste oss på varje plats i laget.
(Linderoth begrundar vidare kvällens öde)

– Vi gör egentligen ingen fenomenal match. Vi valde att backa lite och spela markeringsspel på Fjörtoft och Jensen. Kennedy Bakircioglü oroade oss lite i första halvlek, när bägge lagen låg och smög och väntade på chanser. Men Hammarby blir stillastående när vi lyckas döda fjörtoft.
(Prahl om dagens segerrecept. MFF-tränaren framhöll också mittbackarnas och de centrala mittfältarnas avgörande insatser)

– Det här var lite av Lolo Chankos genombrott för mig. Nu hoppas jag att vi kan få honom att utöka sin konstruktivitet lite också.
(Prahl, nöjd med matchens bäste spelare)

– Tobias Grahn gör ingen succé, men ett gediget jobb. Han gör sitt mål när han ”fuskar” med sin position, men är bra idag.
(Prahl om sitt nyförvärv)

– De där sista målen är inte roliga för en tränare att få i nacken.
(Prahl uttrycker medkänsla för sin kollega)

/Tobias Christoffersson