Tränarna efter matchen

Publicerad 19 oktober 2009

– Vi försökte verkligen, men det ville sig inte, sa Roland Nilsson efter att MFF:s fina segerrad till slut brutits hemma mot IFK Göteborg.

I det laddade mötet mellan MFF och IFK Göteborg på Swedbank Stadion måndag kväll blev det gästerna som drog längsta strået. IFK vann med uddamålet efter att förre MFF:aren Thomas Olsson prickat in 0-1 med knappa halvtimmen spelad.

MFF hade två oerhört vassa målchanser, en i varje halvlek. I första lade Daniel Larsson en boll förbi IFK-målvakten Kim Christensen, men en försvarare hann ifatt bollen på mållinjen och lyckades via stolpen undanvärja vad som då hade blivit 1-0. I andra gjorde Christensen en makalös enhandsräddning på ett så gott som noterat målskott i öppet läge i straffområdet av Robert Åhman Persson.

Segern gav Göteborg en poängs häng på AIK i guldstriden, och efteråt var tränaren Jonas Olsson förstås mycket nöjd med segern.
– Malmö har spelat en fantastisk fotboll i år och har haft lite oflyt, så vi visste att det skulle bli en svår match att komma hit. Sett över hela matchen har Malmö också ett antal chanser och kan göra mål. Så det blev en tuff match, men vi genomför den på ett jättebra sätt och lyckas få med oss tre poäng, sa Jonas Olsson.

Roland Nilsson var förstås mycket besviken över förlusten.
– Jag tycker vi startade väldigt bra, första femton minuterna. Daniel Larsson var nära att göra 1-0, och då kändes det som att tuggar vi på här så kommer det – men tyvärr blev det tvärtom, det blev Göteborg som fick målet. Då tappade vi koncepterna lite, blev lite stressade och hittade inte tillbaka till spelet. Sen blev det lite upp och ner resten av halvleken.

Jonas Olsson konstaterade att IFK hade svårt att bemöta MFF:s spel i första halvlek och i början av andra.
– Vi hade lite problem med ytorna bredvid Gustav Svensson, framför allt när vi blev låga i vårt försvarsspel – och det är svårt att inte bli det mot Malmö. De är oerhört skickliga med bollen, de vänder spel, vi får inte fast dem på en sida, vilket gör att de kan ta in bollar, och där är de väldigt skickliga med sina kantspelare ihop med sina två forwards, sa Jonas Olsson.

Roland Nilsson om andra halvlek:
– I paus pratade vi mycket om att komma runt på kanterna som i början av matchen, och det lyckades vi med. Vi skapade ett par riktigt heta lägen igen; Robert Åhman Persson hade ett jätteläge som tyvärr inte blev mål – och efter det kommer den där lilla frustrationen. Vi försökte verkligen, men det ville sig inte, och i slutet blev vi lite kramaktiga i vårt spel. Bara att gratulera Göteborg till tre poäng; försvarsmässigt är de klockrena.

Tobias Christoffersson