Tränare och kapten efter matchen

Publicerad 21 juli 2003

– Vi är tacksamma över en poäng ikväll, sa Elfsborgs ass-tränare Thomas Ahlström.
– Det behöver du inte vara, sa Tom Prahl.
– En medioker match, det är inte samma action hos oss ikväll, sammanfattade Kapten Mattisson.

När allsvenskan vände lyckades inte MFF följa upp trepoängaren i Borås med seger också i returen på Malmö Stadion. Matchen slutade mållös 0-0, efter klart chans- och farlighetsöverläge för hemmalaget, men i avsaknad av det där lilla extra som ofta blir tungan på vågen i sådana här lite sega och motiga matcher. Tom Prahl pekade på ett lurigt faktum att förhålla sig till i den vändande seriens dubbelmatch.

– Det är svårt att möta samma lag två gånger inom fjorton dagar. Speciellt för de som vinner den första matchen, de är nöjda och fortsätter spela på samma sätt, medan motståndarna försöker ändra och förbättra. Det gjorde Elfsborg, sa Tom Prahl.

Elfsborgs assisterande tränare Thomas Ahlström, mycket glad över poängen:
– Vi åker ner för att möta ett formstarkt MFF; samtidigt tyckte vi att vi gjorde en bra match i Borås – och vi skakar MFF på hemmaplan. Vi står upp bra, får dem dit vi vill och gör taktiskt sett en mycket bra match: vi får kontroll på Skoog och Ijeh och stänger av deras kanter.

Tom Prahl sa inför matchen att han väntade sig ett Elfsborg som skulle backa hem på bortaplan, men istället kom de till spel med snarast en 4-3-3-uppställning som inledde offensivt och ofta störde MFF centralt.
– Vi blev konfunderade och därmed stillastående. Vi kom inte runt på kanterna – och det är ju sådant som kan hända i en match. Vi försökte korrigera, och jag tycker vi har rätt massivt tryck i andra halvlek. Men vi har svårt att hitta de heta chanserna. Och i andra halvlek spelade Elfsborg snarare 4-5-1…, sa Tom Prahl.

– Jag tycker Malmö ska skapa mer på sin hemmaplan, men jag är tacksam för den här poängen, sa Thomas Ahlström.
– Det behöver du inte vara, kontrade Tom Prahl och fortsatte: – Vill vi vara ett topplag måste vi kunna hantera en sådan här match. Det jag hade önskat av mina spelare idag är större aggressivitet och mer rörelse i första halvlek. Jag tror det kommer att hända mycket i allsvenskan in i september, men vi får inte släppa iväg Djurgården för långt.

Thomas Olsson fick liksom förra matchen lämna plan i slutet av första halvlek, och det är ömhet i baksidan av ena låret som spökar nu som då. In istället Lolo Chanko.
– Jag tyckte Lolo kom in och gjorde ett bra jobb, totalt sett – han löper bra och hinner med mycket. Men vi hade det tufft på mitten idag., sa Tom Prahl.

En som höll med om det var lagkapten Hasse Mattisson, besviken som sig bör efter två missade poäng och en match i uppförsbacke.
– Vi kommer inte upp till samma spelnivå som i de senaste matcherna. Vi har för dålig rölighet på mitten och viker ner oss lite, och även anfallarna måste ta fler löpningar. Det var inte lika pigga ben, inte samma action, sammanfattade Hasse Mattisson kvällens insats.

Han är mest besviken på första havlek; att MFF misslyckas med att ta kommandot och åstadkomma det där viktiga första målet.
– Vår inledning är inte bra, men vi jobbar oss in i matchen. Det är altid bäst att spela bra i första halvlek. I bortamötet med Elfsborg fick vi ett tidigt ledningsmål – och då blir det en helt annan match, sa Hasse Mattisson.

På Stadion i Stockholm fortsatte segermaskinen Djurgården vinna med klara 3-0 mot Örebro.
– Djurgården vann mot Örebro, vi skulle vunnit mot Elfsborg, så är det bara. Nu har vi inte råd att tappa fler matcher så här.

Ny fantastisk publiksiffra på Malmö Stadion – 18 307 åskådare.
– Ja, vi får beklaga att vi inte är bättre ikväll och hoppas att de kommer tillbaka…

Det bestående intrycket av MFF:s fjortonde allsvenska match för året alltså två förlorade poäng snarare än en vunnen, men…
– En poäng kan också visa sig viktig i slutändan. Nu gälle det för oss att se till att vinna mot Sundsvall på måndag så att vi inte kommer in i en dålig trend.

/Tobias Christoffersson