Träna med MFF i Åhus i Sommar

Publicerad 04 juni 2014

Under fyra händelserika dagar i juli arrangerar Malmö FF Sommarfotboll i Åhus för pojkar och flickor födda mellan 2003-2006.

Malmö FF vill gärna sprida sin fotboll, sitt kunnande och sitt namn längre ut än bara Malmö med omnejd. Vi vill bli en angelägenhet för fler.

– Många av våra camper och vår Sommarakademi ligger i Malmö eller i utkanten av stan, vi vill även komma längre ut för att aktivera ungdomar och sprida vårt namn. Vi valde att lägga det i Åhus då det är ett populärt resmål under sommaren och på längre sikt vore det skoj om vi kunde arrangera detta i fler sommarorter, säger Per Ågren som är en av personerna bakom det hela.

Sommarfotbollen i Åhus riktar sig till alla pojkar och flickor mellan födda mellan 2003-2006 som är sig i Åhus under de fyra dagarna och Per Ågren har redan fått in intresseanmälningar ifrån folk som normalt sätt är bosatta i Stockholm och Jönköping, men som kommer vara på semester i Åhus.

– Vi vill ge barnen några roliga dagar med fotbollen som verktyg där hela upplägget utgår ifrån att det ska vara MFF-kvalité. Vi har tankar bakom träningsdagarna där varje dag kommer utgå ifrån ett visst tema där vi kommer att visa upp hur vi tränar och tänker i Malmö FF, säger Ågren.

Dag 1: Finta/dribbla
Dag 2: Passningsspel
Dag 3: Avslut
Dag 4: Anfallsspel

 
Läs mer om Sommarfotboll i Åhus här