Tore Cervin: ”Vi har vunnit allt, finns inget mer att vinna för oss”

Publicerad 31 oktober 2012

I söndags blev Malmö FF:s U17 svenska mästare efter att ha slagit IF Elfsborg med 2-3 i finalen uppe på Borås Arena. Tränaren Tore Cervin blickar nöjt tillbaka på säsongen och konstaterar att de vunnit allt de ställt upp i och tror på en ljus framtid för spelarna.

Stort grattis till guldet
Tack så mycket.

Hur tyckte du att finalmatchen var mot Elfsborg?
Vi var jättebra i första halvlek. Hade fullständig kontroll, tycker jag. Vi gör en av våra bästa halvlekar för säsongen. Vi kom runt på kanterna, vi spelade bollen i djupet, vi kunde slå långbollar. Det var ett väldigt varierat spel så Elfsborg hade svårt att läsa oss. Vi har 0-2 i halvtid och kände att vi hade kontroll på matchen.

Sen kom ni ut till andra halvlek…
Vi varnade dem i pausen att det snabbt kunde vända. Vi sa att Tyskland hade 3-0 mot Sverige och tappade, vårt J-lag hade 2-0 mot HBK i halvtid och tappade. Vi bankade in budskapet i deras huvuden att det inte var över och att det återstod 45 minuter där vi skulle kriga. Trots detta gör ändå IFE två mål och jag kan inte förklara det. Jag tycker att det är grymt imponerande att vi tar tag i det, kommer tillbaka och verkligen tror på oss själva. Vi reser oss och börjar spela fotboll igen och vinner med 2-3. Det måste jag säga att det är mentalt starkt av oss.

Om du blickar tillbaka på hela året, hur har det varit?
Det har inte kunnat vara bättre. Vi har spelat 40 matcher och förlorat två. Vi vann serien, vi vann i Lyngby, vi vann DM och vi blev svenska mästare. Vi har vunnit allt, finns inget mer att vinna för oss.

Vad är det som gör att Malmö FF står som vinnare?
Vi har bra spelare och vi har spelare som lyssnar och tror på oss. De har alla bra grundfysik. Vi har spelat många matcher mot lag som varit duktiga men saknat fysiken, då har vi vunnit genom att vi stod upp bättre i närkamperna.

Hur var stämningen på bussen hem från Borås?
Haha…jadu. Redan i omklädningsrummet var det livat när de sjöng och hoppade. I bussen sjöng de att guldet kommit hem till Malmö, de sjöng Hymnen. Ja, de sjöng allt möjligt. De sjöng allt du kan tänka dig om Malmö. Det var bara ”Malmö, Malmö, Malmö”. De stod upp och hoppade i bussen precis som ståplats brukar göra.

Hur går ni vidare efter detta?
Det är bara till att njuta av detta. Jag och Palle (Anders Palmér, redaktionens anmärkning) tar över U19 och vi kommer ha alla dessa spelarna. Det är bara att förklara för dem att detta är en del av en längre fortsättning. Om de önskar att ta det sista steget måste de köra på som de gjort tidigare, där de lagt ner den tid som krävs på träningen. Det finns inget annat.