Toppmatch: MFF – Schalke04

Publicerad 26 april 2013

Tisdagen den 21 maj är det riktigt prestigemöte Swedbank Stadion. Malmö FF möter den tyska toppklubben Schalke 04.

För MFF är matchen en viktig del i förberedelserna inför sommarens Europaspel.

– Det är ett mycket, mycket bra lag, menar MFFs sportchef Per Ågren. Det bästa vi spelat mot sedan Milan 2011. Bundesligan är het och Schalke är en bra representant för tysk fotboll. Det blir en riktigt kraftmätning.

Den 25 maj spelas finalen i Champions League. Då möts ettan och tvåan från Bundesliga – Bayern München och Borossia Dortmund. Även Schalke04 tog sig vidare från gruppspelet och föll först i åttondelsfinalen. Tysk fotboll är inne i en verklig storhetsperiod. Matcherna spelas nästan alltid för utsålda läktare och man har också högst publiksnitt i Europa.

Bayern omsätter 4e mest efter Real Madrid, Barcelona och Manchester United. Dortmund placerar sig på 11e plats och Schalke går in på 14e plats med sina 174,5 miljoner euro i omsättning. (Källa Deloitte Football Money League).

Inför sista omgången av Bundesliga ligger Schalke04 på fjärde plats och kommer alltså åter att representera Tyskland i höstens Europaspel. I laget mönstrar Schalke idel landslagsmän. Som t.ex. de holländska superstjärnorna Klaas-Jan Huntelaar och Ibrahim Affelay. Eller de tyska segermaskinerna Julian Draxler och Roman Neustädter. 

I tysk anda har vi förenklat prissättningen. 100 kr för ståplats och 200 kr för sittplats. Som vanligt kan man också köpa en familjebiljett för två vuxna och två barn för bara 400 kr. Ganz einfach (väldigt lätt) som det heter på tyska.

Du köper din biljett på Internet här.

Herzlich Willkommen!