Toppbetyg till MFF:s ungdomsverksamhet

Publicerad 28 februari 2018 i Nyheter

Malmö FF:s ungdomsverksamhet får fem stjärnor av fem möjliga i Tipselits årliga certifiering. Den totala poängen som delats ut till föreningen har också ökat jämfört med fjolåret.

Tipselits certifiering görs för att hjälpa svenska fotbollsklubbar att utveckla ungdomsverksamheten. Allt fler når också den maximala femstjärniga certifiering som Malmö FF har. För att få fem stjärnor krävs 2000 poäng och i årets certifiering fick MFF hela 3943 poäng – nästan 500 poäng över fjolårets resultat.

– Det är glädjande att vi har ökat i antalet poäng. Det är ett mått på utvecklingsmiljön och kvaliteten i verksamheten vi bedriver. Certifieringen är ett bra verktyg för att förbättra ungdomsverksamheten, säger Per Ågren, nytillträdd sportchef ungdom för Malmö FF.

De kategorier som MFF förbättrat är bland annat faciliteter, ledarorganisation och spelarutveckling. Bara på en punkt har föreningen tappat i poäng och det beror på att två MFF-fostrade spelare debuterade i A-laget 2017, jämfört med tre 2016. Däremot har flera spelare som utbildats i MFF debuterat i elitfotboll i andra föreningar, vilket visar att utbildningen håller hög standard.

Även saker som ligger utanför fotbollen bedöms i certifieringen. Det handlar bland annat om utbildning inom ekonomi, agenter, kommunikation och värdegrund. Ännu större vikt kommer att läggas vid dessa kategorier framöver.

– Vi ligger redan långt framme i det arbetet och det kommer att utvecklas ännu mer under året, säger Per Ågren.

Se certifieringen här

huvudpartners

officiella partners