Tomasson efter tisdagens lottning

Publicerad 15 juni 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF ställs mot lettiska mästaren Riga FC i första kvalrundan till UEFA Champions League. En motståndare Jon Dahl Tomasson nu ska analysera tillsammans med övriga i ledarstaben.

Jon Dahl Tomasson under en match i Allsvenskan under våren.

– Vi ska vara ärliga med att vi inte känner till dem så mycket, än. Men det är något vi kommer att göra när det väl är dags, säger Jon Dahl Tomasson drygt en timme efter tisdagens lottning av den första kvalrundan till UEFA Champions League.

Där väntar alltså Riga FC, som i fjol blev lettiska mästare för tredje året i råd, för Malmö FF.

– Det är alltid imponerande att bli mästare. Genom att vinna ligan tre år i rad har de också fått spela en hel del kvalmatcher till Champions League och Europa League. Så vi kommer att möta en motståndare som under de senaste åren skaffat sig rutin från att spela europeiska matcher.

Efter 14 spelade omgångar ligger Riga på andra plats i den inhemska ligan.

– De har en hel del brasilianska spelare i sitt lag som har anpassat sig väl till europeisk fotboll. De har en relativt ny tränare som också ändrat lagets sätt att spela en aning, säger MFF-tränaren som för två år sedan såg laget pressa FC Köpenhamn i play-off till UEFA Europa League.

– De fick med sig 3–1 på bortaplan och vann med 1–0 hemma så de är säkert duktiga på att anpassa sitt sätt att spela både efter motstånd och efter var de spelar sina matcher, konstaterade Tomasson som kommer se sitt MFF inleda dubbelmötet på hemmaplan på Eleda Stadion, för retur på Skonto Stadium i den lettiska huvudstaden en vecka senare.

– Förhoppningsvis får vi spela vår match här hemma med en del publik på läktaren och då vet vi att vi tillsammans kan skapa en god stämning och ställa till problem för vilken motståndare som helst, säger Jon Dahl Tomasson och fortsätter:

– Vår främsta uppgift här och nu är att analysera vår motståndares styrkor och svagheter. När det väl är dags för match kommer vi ha full koll. Vi gläds åt att ha den här typen av matcher framför oss.

huvudpartners

officiella partners