Tom Prahl om matchen mot Friska Viljor

Publicerad 26 april 2002

”Vi hade 90 procent av bollinnehavet men får inte ut något i sista tredjedelen av planen”

Hur vill du kommentera matchen?
”Vi vann och det var det viktigaste. Vi hade 90 procent av bollinnehavet men får inte ut något i sista tredjedelen av planen. Naturligtvis är man besviken att vi inte kan döda matchen i ett tidigt skede men nu blickar vi istället framåt mot en svår bortamatch mot Hammarby på Söderstadion”

Var det underskattning från vår sida?
”Vi visste att vi var tvungna att vara hundraprocentigt fokuserade på matchen för att vinna. Vi hade pratat om det innan och vi hade en bra uppladdning innan så spelarna var välmotiverade när de gick in på planen. Vi spelar inte en positiv fotboll och vi gör två rejäla misstag som Friska Viljor utnyttjar effektivt.”

Mönstret att Malmö FF har bekymmer med, på pappret, sämre lag känns igen från tidigare år. Varför kan vi inte bara gå in och köra över dem?
”Nästan alla elitlag har problem med lag från lägre divisioner. Det är inget unikt problem för Malmö FF. Jag har haft samma bekymmer som tränare i Trelleborg och Halmstad. Spelskickliga lag med ett väl fungerande passningsspel som exempelvis ÖIS och Djurgården klarar av det. Vi är fortfarande lite för långsamma i vårt passningsspel så vi hamnar i en situation där vi måste kriga mot ett välmotiverat och destruktivt spelande lag och det är aldrig lätt.”

Fanns det något positivt med matchen?
”Vi gick vidare till nästa omgång av Svenska Cupen. Hasse Mattisson spelade de ca 60 minuterna som var förutbestämda och tillförde spelet det han skulle tillföra.”

/Patrik Jandelin