Tokelo Rantie går till engelsk klubb

Publicerad 28 augusti 2013

Tokelo Rantie säljs till den engelska klubben AFC Bournemouth för en ansenlig övergångssumma och med svenska mått mätt är detta en mycket stor affär. Tokelo Rantie kommer att bli klar för sin nya klubb i detta transferfönster. Ännu återstår dock ett fåtal formaliteter innan övergången definitivt är klar.

– Vi har fått ett mycket bra bud och Tokelo Rantie vill fortsätta karriären i England, säger MFFs sportchef, Per Ågren.

– Jag har verkligen stortrivts i MFF och fått mycket speltid och stort förtroende. Jag har blivit väl omhändertagen och fått de bästa förutsättningarna för att lyckas. Jag vill passa på att tacka alla supportrar, medspelare och tränare för att ni gjort min tid i Malmö FF så speciell. Nu fick jag möjligheten att flytta till England vilket var ett mycket svårt beslut, men väldigt viktigt för min familj och min karriär, säger Tokelo Rantie.

– MFF måste alltid planera för att framgångsrika spelare vill ta ett nästa steg och därför var förvärvet av Guillermo Molins för några veckor sedan viktigt och en del av den planeringen, säger Per Ågren.

– Tokelo Rantie har tillfört mycket till MFF och vi önskar honom all lycka i sin nya klubb. Vi ser fram emot att följa hans vidare utveckling och är glada för hans skull, avslutar Ågren.