Tokelo Rantie är klar för Malmö FF

Publicerad 09 augusti 2012

Malmö FF har skrivit ett låneavtal på 17 månader med den sydafrikanska anfallaren Tokelo Rantie.
– Jag ser fram emot möjligheten som jag nu blivit given och ska se till att använda den klokt, säger en glad och ödmjuk Tokelo Rantie

I över en vecka har Tokelo Rantie varit i Malmö och tränat med MFF som var nöjda med vad man fick se och Per Ågren skrev därför kontrakt med den sydafrikanska anfallaren

– Vi har skrivit ett låneavtal på 17 månader med en option som vi kan utnyttja längst vägen. För oss är Rantie en ung, utvecklingsbar, explosiv, snabb spelare med bra skott. Han ser väldigt spännande ut.

Hur länge har ni haft ögonen på honom?
– Han har spelade tidigare hos Bosse Nilsson i IFK Hässleholm och efter det så har vi haft kontakt med Bosse om hur det har gått och det har väl intensifierats under slutet av våren och nu under sommaren.

Det var en glad Rantie som gick runt i Swedbank Stadions korridorer efter dagens träning.

– Det är en fantastisk känsla. När jag kom hit förra veckan så kände jag att Malmö FF var ett bra lag som spelade bra med många kvalitetsspelare och om jag lyckades få kontrakt i ett sådant lag betyder det att jag kommer förbättras som fotbollsspelare. Jag ser fram emot möjligheten som jag nu blivit given och ska se till att använda den klokt.

Vad är ditt första intryck av klubben?
Historien! Historien kan inte återupprepas, vi alla vet att historia är historia och för mig att vara här, jag vill bli en del av historien. De har visat mig delar av klubbens historia och vad man åstadkommit och jag är väldigt imponerad.
Träningsanläggningen är också bra men även spelarna och deras kvalitéer. De är alla professionella och är alltid villiga att hjälpa.
Jag har allt jag kan be om här.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan svensk och Sydafrikansk fotboll?
Tekniken. I Sydafrika så är spelarna mer tekniska som enskilda fotbollsspelare men här i Sverige så spelar man fotboll. Man blir bara en bättre fotbollsspelare om man tränar och tävlar med dem bästa så jag är glad att vara här och att vara den del av detta lag. 

Rantie Tokelo
1990-09-08
172 cm
68 kg
Kommer ifrån sydafrikanska Orlando Pirates där han senaste säsongen spelade 20 matcher och gjorde sju mål.

Rantie har sedan tidigare ett uppehållstillstånd och arbetstillstånd i Sverige men arbetstillståndet skrevs när Rantie spelade i IFK Hässleholm och gäller fotboll på lägre nivå. Malmö FF är i kontakt med Migrationsverket och först Rantie fått sitt nya arbetstillstånd kan han bli spelklar.