Toivonen målskytt för PSV

Publicerad 01 februari 2009

I första matchen med den nya tränaren så slog han till. Ett mål och två assist blev resultatet för Ola Toivonen i bortamatchen mot De Graafschap

Redan i inledningen av matchen hade Ola två fina möjligheter att göra 0-1 bland annat hade han ett stolpskott i 11 minuten.

I den 14 minuten spelar han fram Afellay som gör mål.

Efter 37 minuter tar Ola en löpning mellan de två mittbackarna och får en vä avvägd passning från höger och sätter till foten. Hans första mål i holländska ligan är ett faktum.

I andra halvlek är Ola nära att nicka in 0-3 på en hörna men en försvarare räddar på mållinjen.

I den 67 minuten kommer Ola fri men målvakten slänger sig framför fötterna på honom och räddar.

I 74 minuten nickskarvar Ola fram till Afellay som löper mot mål och gör sitt andra och PSV tredje mål för dagen.

Klicka här för att komma till ett sammandrag av matchen

Ola följer en fin tradition av A-lagsspelare i Malmö FF som gjort mål i holländska ligan de senaste åtta åren.

Zlatan Ibrahimovic gick till Ajax 2001 och fortsatte sedan till Serie A.

Markus Rosenberg gick till Ajax 2005 och spelar nu i tyska Bundesligan.