Toivonen: ”Längtat efter supportrarna sedan jag kom tillbaka”

Publicerad 05 februari 2021 i Herr,Nyheter

Ola Toivonen om försäsongen, anfallspositionen och vilka spelare som sett heta ut på träningarna.

Ola Toivonen om

Svensk försäsong:
Det känns bra. Jon och det fysiska teamet har lagt upp en bra plan. Vi ligger på en bra nivå, både fysiskt och taktiskt. Men fan vad kallt det är. Det är nog det jag har mest jobbigt med, att jag fryser om tårna och sådär. Det är jag inte van vid. Annars känns det bra.

Matchen mot IFK Malmö:
Skönt att få några minuter i benen, det är precis vad vi behöver. Sen var det som det brukar vara på försäsong, lite halvbra och lite halvdåliga insatser sett till kvalitet och utförande.

Att få göra mål:
Det betyder inte så mycket för mig vid den här tidpunkten på året. Det var ett fint anfall och att vi lyckades hitta mönsterna i spelet vid mitt mål är positivt.

Att vi fått behålla flera nyckelspelare:
Jätteviktigt. Som jag sa efter sista matchen i höstas: det bästa är om vi får behålla så många som möjligt, och det har vi fått. Vi lär känna varandra ännu mer och kan bygga vidare på det och förhoppningsvis bli ännu bättre. Nu är det bara nian vi har tappat.

Anfallspositionen:
Generellt är det en plats som är ”up for grab”. Den som gör bäst ifrån sig kommer spela där. Vi har många som vill spela där, tror jag, och kan spela där. Jag har spelat där några år av min karriär. Det är kanske ingen position jag prioriterar, men jag kan spela där och om Jon vill att jag ska göra det så ställer jag absolut upp.

Vad han vill se mot Kalmar FF:
Att grunderna och det vi tränat på hela veckan sitter. Då vet vi att vi är bra, både offensivt och defensivt. Att få 60 intensiva minuter i benen utan skador, det är viktigt.

Eventuell publik under våren:
Det är roligt. Jag har längtat efter supportrarna sedan jag kom tillbaka. Vi pratade om det häromdagen, hur konstigt det kommer bli med publik igen, nu har man vant sig att det är tomt. Man kanske blir helt galen. Jag längtar verkligen och framför allt fram emot att få se Stadion hoppa igen, som man har sett på tv. Det hade varit coolt.

Om livet i Malmö utanför fotbollen:
Det flyter på. Barnen går i skolan och frun jobbar. Det är full fart med aktiviteter. Det känns jättebra.

Vem som ser extra het ut på träningarna:
Jag tycker David (Edvardsson) ser het ut. Ny ung spelare på mitten, ser väldigt bra ut. Ser kanske inte mycket ut för världen, men otroligt begåvad fotbollsspelare. Amin (Sarr) ser stark ut, nu ska han bara hitta målet. Johans rehab går bra, hehe.

Vem som är flitigast i gymmet:
Jag och AC sitter nog mest där inne och snackar. Jonas gillar att vara i gymmet. Felix också. Det är nog rätt jämnt. Det är många som vill träna på och det är bra. Det är bra tempo på träningarna och gott snack i gymmet när vi har passen där, det behövs också.

huvudpartners

officiella partners