Tobias Sana om onsdagens händelse

Publicerad 28 april 2016 i Nyheter

I slutet av den andra halvleken i onsdagens match mot IFK Göteborg briserade en kraftig smällare vid Tobias Sanas fötter. Chockad av smällen reagerade han med att kasta en hörnflagga mot läktaren. 

På morgonen dagen efter händelsen har Tobias Sana smärta i öronen och huvudvärk till en följd av den inkastade smällaren.

– Jag har väldigt ont i öronen och i huvudet. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad som hänt, säger han.

Det var med knappt en kvart kvar av ordinarie tid under matchen mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi som Tobias Sana värmde upp vid sidlinjen. En inkastad smällare gick plötsligt av vid hans fötter.

– Jag har aldrig varit så chockad och arg förut. Jag har spelat i IFK Göteborg i flera år och har all respekt för föreningen och supportrarna. Jag kan ta att vissa buar och förolämpar mig men det har gått över gränsen när någon försöker skada mig.

Chockad av det inträffade plockade Tobias Sana upp en hörnflagga som han slängde mot läktaren.

– Nu när jag kommit ur chocken känner jag att det var det dummaste beslutet i mitt liv. Det finns många ungdomar som ser upp till mig och jag vill verkligen be om ursäkt.

Malmö FF kommer inte att vidta några disciplinära åtgärder mot spelaren.

– Han reagerar utifrån den chock och rädsla han upplever. Det var absolut inte en bra reaktion men jag kan förstå den, säger Niclas Carlnén, vd, Malmö FF.

Tobias Sana vill nu gå vidare från det inträffade.– Jag försöker att inte fundera så mycket på det. Det var en person som gjorde det här. Han ska inte få förstöra min kärlek till fotbollen, säger han.

huvudpartners

officiella partners