Tobias Sana efter matchen mot HIF

Publicerad 08 maj 2016 i Nyheter

Förlust för Malmö FF i derbyt mot HIF trots stort bollinnehav för MFF. Tobias Sana tycker att MFF inte skapade tillräckligt i sista tredjedelen.
– Jag tycker att vi är bra med bollen men i sista tredjedelen så skapar vi för lite, säger Sana.

MFF:s spelövertag omsattes inte tillräckligt bra i målchanser, menade Sana men pekade också på en stark försvarsinsats av hemmalaget.

– Vi har mycket boll och jag tycker att vi är bra med bollen men i sista tredjedelen så skapar vi för lite. Sett till chanser så är det jämnt, jag tycker inte att de har några jättechanser. De är skarpare när de får sina lägen idag och det får vi ge dem, sen spelar de otroligt smart och ligger kompakt och backar hem.

Det var Tobias Sanas första start i Allsvenskan 2016 efter att ha varit skadad tidigare under året.

– Det var kul att få starta. Jag har tränat hårt sedan jag kom tillbaka från min skada och de kändes bra med boll men det fattas fortfarande lite i det sista momentet. Men det kommer.

Sana hade själv en bra chans att kvittera i första halvlek efter att Jo Inge Berget hittade in till honom med ett fint instick, men avslutade lite för hastigt och missade mål.

– Jo Inge hittade mig med ett instick, men jag blev lite stressad. Jag borde ha tagit med mig bollen och lagt den i bortre men det känns som att backen är nära mig och jag hade nog mer tid än vad jag trodde. 

Efter en intensiv period med mycket matcher väntar nu några dagars spelledighet innan det är dags för nästa match, hemma mot Gefle IF på lördag.

– Vi försöker med instick och inlägg idag men det är bara att ge en eloge till dem och komma igen och satsa mot Gefle på hemmaplan, avslutar Tobias Sana.

huvudpartners

officiella partners