Tio år med MFF:s karriärakademi

Publicerad 15 februari 2024 i MFF i Samhället,Nyheter

I tio år har Karriärakademin matchat över 400 arbetslösa Malmöbor till arbete i föreningens samarbetsföretag.

För att fira de tio verksamma åren bjöds flera av föreningens partners in till en frukostträff där bland annat herr- och damlagets Taha Ali och Lovisa Wifvesson gästade och pratade om vikten av att engagera sig i samhällsfrågor. Malmö FF:s vd Niclas Carlnén var också på plats och gav sitt perspektiv på Karriärakademins tio år.

Arbetslösheten i Malmö är fortsatt hög och så mycket som 7 av 10 jobb idag tillsätts via kontakter – där kan Karriärakademin fylla en viktig funktion.

– Malmö FF är en stor aktör i staden och vi vill fortsätta använda vår plattform för att vara en neutral mötesplats för arbetssökande och arbetsgivare. De här tio åren har vi satt över 400 malmöbor i arbete och genom att skapa kreativa sätt att rekrytera så siktar vi på att fortsätta att minska arbetslösheten i staden, säger Desiree Almendares Sköldh, ansvarig sociala initiativ på Malmö FF.

– Till sist vill vi tacka alla partners som har varit med under åren, med ett särskilt tack till Malmö Stad som faktiskt har varit med oss under alla tio åren, avslutar Almendares Sköldh.

huvudpartners

officiella partners