Tinnerholm: ”Vet vad vi kan göra tillsammans”

Publicerad 23 augusti 2015 i Nyheter

Anton Tinnerholm är en av spelarna som tog MFF till Champions League förra året. Därför vet han att det är möjligt att göra det igen – tillsammans.

En stor del av truppen har bytts ut sedan fjolårets Champions League-äventyr men på högerbacksplatsen hittar vi fortfarande Anton Tinnerholm. Inför den avgörande matchen mot Celtic FC ser han en del likheter med playoff-matcherna förra året.

– Precis som mot Salzburg så gör vi ett mål i slutet och det påverkar både oss och dem psykologiskt. Det var ett otroligt viktigt mål och vi vet vad vi har gjort på hemmaplan innan. Med publiken i ryggen så hoppas vi på något liknande på tisdag, säger han.

Vilka fler framgångsfaktorer finns det?

– Att vi jobbar som ett lag och spelar lite rakare och snabbare när vi vinner bollen och kan straffa dem när de är oorganiserade. Vi måste framåt och vi måste göra mål. Om vi får det publikstödet jag tror att vi får så vet vi att allt är möjligt.

Anton Tinnerholm återkommer igen till minnesbilderna från tidigare matcher i kvalet till Champions League.

– Det känns som förra året. Vi har byggt upp en tro och vi vet vad vi kan tillsammans. Senast mot Salzburg var det publiken som bar fram oss. Det betyder otroligt mycket för oss.

huvudpartners

officiella partners