Tinnerholm: ”Det mesta gick vägen”

Publicerad 25 september 2017 i Nyheter

Med två mål, en assist och två framspelningar till bortalagets självmål var Anton Tinnerholm ett givet val när supportrarna röstade fram matchens lirare på MFF:s Facebook-sida. Högerbacken är ödmjuk efter insatsen men håller 6–0-målet som något av det snyggaste han gjort.

– Man känner en glädje. Det var en fantastisk kväll och det var kul att fira tillsammans med supportrarna också. Viktigast är tre poäng men nu blev det lite mer än så, säger Anton Tinnerholm.

I den första halvleken slog han först ett inspel som stöttes in i eget mål av en motståndarförsvarare. En stund senare bjöd han på en dribblingsräd och ännu ett inlägg som gick via försvarare i mål.

– På det första söker jag Carlos men så kommer de och stöter in den. Carlos hade förmodligen gjort mål annars. På andra så lägger jag in den mer på chans och den studsar in. Jag var i zonen och det mesta gick vägen.

I den andra halvleken växlade laget upp ännu ett snäpp och Anton Tinnerholm stod för en oförglömlig insats med först en assist till Erdal Rakips 4–0 och sedan två egna mål, där han vid det andra målet dribblade av i stort sett hela motståndarförsvaret innan han kyligt fastställde slutresultatet till 6–0.

– Det var inte bara jag som var bra utan hela laget. I min roll, när hela laget är bra, får man bollar i rätt läge. Jag får passa fram Erdal först och gör sen ett okej mål där jag skjuter på volley. Det andra är väl något av de bättre jag gjort, att först dribbla av tre och sen lägga dit den. Det är en god känsla.

Anton Tinnerholm har stått för sju poäng den här säsongen. Med fem matcher kvar har han bara tre poäng upp till lagkaptenen Markus Rosenberg i den interna poängligan. Är det något han siktar på?

– Det är inget jag tänkt på faktiskt, haha. Huvudsaken är tre poäng och att vi tar det där guldet sen. Det är klart det är roligt men det spelar ingen roll om jag eller Mackan gör det.

Lite kul hade det väl ändå varit?

– Jo, absolut. Jag gör ett försök så får han göra något mål också kanske.

Nästa hemmamatch:
Malmö FF – Halmstads BK
Swedbank Stadion
Söndag 1 oktober 15:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners