Tillsammans får vi ett bättre Malmö!

Publicerad 21 mars 2012

Nu lanserar vi årets kampanj. Som inte är en kampanj utan mer en tanke, en vilja, en inställning.

Temat för kampanjen är det självklara, men kanske för sällan uttalade. Att fotboll inte bara handlar om sport och att det är när vi alla är tillsammans som vi får styrkan att nå nya framgångar.

Malmö FF är inte bara ett fotbollslag. Det är en symbol för hela Malmö Stad. Vi kallas för Skånelaget och i truppen samlas talanger från hela Sverige, med alla möjliga bakgrunder. Vi är på många sätt hela Sverige nedkokat i en ljusblå dräkt. Vi är hela Skånes lag och vi är laget som inte lämnar någon i Malmö opåverkad.

Detta samband blev nog som allra tydligast kvällen när vi vann SM-guld 2010 inför sprängfyllda jublande läktare. Malmö ställde sig överst på tronen i fotbollsverige, samtidigt tog jakten på den som kallades för ”den nye lasermannen” slut. En dubbelseger för laget och staden, hand i hand. Och hela mediasverige rapporterade att Malmö klivit fram ur skuggan igen och att rättvisan segrat.

Samspelet mellan publik och lag, mellan förening och stad, mellan klubben och alla som bryr sig. Det är där vi hämtar styrkan, där är källan vi öser kraften ur, där är inspirationen och glädjen.

Kampanjen är alltså inte bara något vi pratar om i media, det går djupare än så. Det är egentligen bara ett sätt att uttrycka det vi redan gör, och så det redan är. En påminnelse till oss alla om att det är tillsammans som vi får ett bättre Malmö. På planen, men också långt utanför.

Kampanjen kommer synas på stortavlor, som annonser i tidningarna och som reklamfilm i TV4. Se filmen här.

 

id=589