Thern: ”Vi har goda möjligheter att vinna imorgon”

Publicerad 24 juli 2013

Simon Thern tycktes ha väldigt roligt när Malmö FF tränade inne på Easter road inför morgondagens match mot Hibernian FC.

Simon Thern ser fram emot returmötet mot Hibernian FC och tror att Malmö FF har en god chans att åka hem till Skåne med en seger i bagaget. På dagens presskonferens var det många av journalisterna som frågade om Malmö FF skulle utnyttja sig 2-0 övertag och hålla sig tillbaka. En taktik Thern inte tror på.
– Vi ska fortsätta att spela vårt spel och försöka vinna för det är det som fotboll handlar om, och jag tror att vi har goda möjligheter till att vinna imorgon också, berättar Simon Thern

– Jag har en god känsla inför imorgon. Vi har haft en fin resa hit och förhoppningsvis gör vi ett bra träningspass nu inför matchen. Det vi har tagit upp ifrån hemmamatchen var att vi gjorde en bra match men självklart finns där alltid saker vi kan förbättra. Vi skapade många chanser och egentligen ska vi göra fler mål.
Imorgon kommer det vara lite andra förutsättningar då de måste gå på vilket kommer öppna upp större ytor för oss, berättar Simon Thern.

Med 2-0 i ryggen var det många av de skotska journalisterna som på dagens presskonferens frågade om MFF tänkte backa hem och låta Hibernian FC styra spelet. En taktik som Simon Thern inte tror är vägen till framgång.

– Självklart vet vi om att vi har med oss 2-0, men det betyder inte att vi ska börja fega och bli rädda för att göra misstag. Vi ska fortsätta att spela vårt spel och försöka vinna för det är det som fotboll handlar om. Jag tror att vi har goda möjligheter till att vinna imorgon också, säger Simon Thern och fortsätter:

– Om du tittar på alla de stora lagen i Europa så spelar det sig egna spel och tvingar motståndarna att anpassa sig efter dem. Vi ska också se till att äga bollinnehavet och få dem att anpassa sig efter oss och ge dem ett riktigt helvete.

I hemmamatchen gjorde Magnus Eriksson 2-0 efter att Forsberg tagit sig fram på sin vänsterkant och spelat bollen snett inåt bakåt till målskytten. Några minuter senare var Eriksson nära att göra 3-0 efter att Forsberg gjort ett liknande inspel och funnit samma yta – en yta Thern gärna hittar och straffar skottarna.

– När vi trycket upp med våra anfallare tvingar vi deras backlinje att sjunka lågt och då uppkommer den ytan. Jag brukar också komma där och efter min ribbträff i hemmamatchen så är jag väldigt sugen på att göra mål.

– Hibernian är fysiskt starka och vi ska se upp med deras fasta situationer. Det var inte så mycket sparka-spring vilket jag gillade. Jag tror och hoppas att vi tar oss vidare. Det är kul med internationellt motstånd och det är roligt att möta sig mot nya lag och nya spelsystem just därför hoppas och tror jag att vi tar oss vidare och får fortsätta vår europaresa.