Thern: Skönt att äntligen få komma igång

Publicerad 11 januari 2013

Under veckan har MFF:s A-lag smygstartat säsongen med att göra fystester och lättare träningspass i väntan på den första stora träningen nu på måndag.

Simon Thern, hur känns det att vara igång igen?

– Det är jätteskönt. Man klarar sig någon vecka under ledigheten sen börjar det klia i benen så det är skönt att äntligen få komma igång igen. Jag känner mig till och med mer avslappnad nu när jag får träna fotboll och åter får en vardag och inte bara segar runt. Det är framförallt direkt efter julen som jag brukar känna: Nu är jag klar med vilan och vill komma igång igen!

Vad har du gjort under din ledighet?

– Jag har faktiskt inte gjort så mycket utan mest varit hemma innan jag åkte upp till Norrland med min flickvän för att besöka hennes familj och utforska snön lite. Men nu är det skönt att vara tillbaka i södra Sverige igen.

Ni spelare har fått göra lite tester hos MFF:s läkare, Pär Herbertsson, under veckan. Kan du förklara lite vad det var för tester?

– De tittade över hur hjärtat slog, blodtryck, urinprov och blodprov för att se att vi inte hade några sjukdomar.

Vad har du för förhoppningar på säsongen 2013?

– Jag hoppas att vi såklart ska vara med och slåss i toppen och för egen del vill jag göra en bra säsong för att hjälpa laget till en så bra placering som möjligt.

Förra året när du var ny spelare i MFF missade du årets första träning på grund av landslagsuppdrag. Vet du vad som kommer att hända på måndag?

– Jodå. På måndag har vi den första riktiga träningen och jag har hört att det kommer mycket folk hit och tillsammans ska vi sparka igång det nya året. Det ska bli roligt att det blir lite feststämning direkt nu i starten.

 

Passa på att hämta ditt årskort

Årskorten har börjat tryckas, och den första dagen man kan hämta sitt kort är nu på måndag. En förutsättning är då att man har betalat sitt kort senast 7 januari, så att vi hinner registrera betalningen och trycka kortet i tid. Fler utlämningsdagar kommer att presenteras längre fram, men än så länge gäller följande:

Måndag 14 januari kl.15-19 i MFF Shopen (för kort betalda senast 7 januari)
Lördag 26 januari kl.10-14 i biljettluckorna bredvid VIP Entré 51 (för kort betalda senast 18 januari)
Torsdag 7 februari kl.13-18 i biljettluckorna vid VIP Entré 51 (för kort betalda senast 31 januari)

 

Årets första träning
14 januari
kl 17.00
Kombihallen