Thern efter 7-0 mot Hibernian FC

Publicerad 26 juli 2013

Det är många spelare i Malmö FF som har visat sin fulla potential de senaste matcherna. En av dem är Simon Thern som Hibernian-spelarna hade stora problem att kontrollera då han hela tiden rörde sig över stora ytor. Inte minst i den första halvleken då han låg bakom mycket i MFFs offensiv.

– Min första halvlek fungerade väl bra, absolut. Hela laget fungerade bra, vi gör fyra mål och kan göra fler så det är svårt att inte vara nöjd. Om vi var ”fantastiskt bra” eller bara ”bra” är upp till betraktaren att avgöra, som man brukar säga, berättar Simon Thern med ett leende.

Inför matchen sa du att dagens MFF är bäst när det går framåt och inte tänker så defensivt. Vi får väl säga att du fick rätt i din analys?
– Haha ja, vi hade ingen handbroms idag inte. De första tio minuterna var vi kanske inte helt med. De hade stort och bra hemmastöd och jag tror att de kom ut med stort självförtroende och med en tro på att det kunde gå. Sen eldade publiken på när de skrek och hejade, så det är klart att Hibs levde lite på det i början. Sen när vi börjar få igång vårt maskineri och spela snabbt med få tillslag som hängde de inte alls med. Alla lag orkar stå emot spelande lag i ungefär 20 minuter men sen börjar koncentrationen att släppa och då öppnar det sig mer och mer. Idag var det ganska tydligt då vi nästan kunde springa åttor runt dem ju längre matchen gick. Vi var bättre än dem. Så enkelt är det.

Hur är känslan nu efter matchen?
– Den är väldigt bra. Nu får vi härliga möten mot Swansea att se fram emot.

Även fast hemmapubliken tystnade efter vårt 2-0-mål så höll vår lilla himmelsblå hörna igång rätt bra. Såg du MFF-klacken något och alla danser de hade för sig?
– Haha, ja. Jag såg dem när Hibs hade frispark och våra supportrar gick något sorts lambadatåg på läktaren. De sprang runt som en mask och hoppade runt. Haha, men det är härligt att de hade så roligt idag.