Thern: ”De var lite för bra idag”

Publicerad 02 augusti 2013

Simon Thern var väldigt nöjd med lagets defensiva insats i den första halvleken och tyckte att laget höll sig till sin matchplan med att försöka styra ut Swansea på kanterna men han hade hoppats att laget skulle våga lite mer i det offensiva spelet.

– När man möter ett så pass spelskickligt lag måste vi vara lite modigare när vi väl får tag i bollen och hålla i den på ett annat sätt. Annars blir det att vi ligger rätt och försvarare oss men när vi väl går till anfall tappar vi bollen direkt och då måste vi börja jaga igen och det tar på energin. I den första halvleken tycker jag att vi gör det bra och de har egentligen inte så mycket. Deras mål kommer på grund utav att Filip har otur och halkar, berättar Simon Thern.

Oturen Simon Thern pratar om var när Filip Helander halkade till vilket gav Michu fri passage fram till 1-0. I den andra halvleken är MFF nära på att få en fin start då Magnus Eriksson blev nersparkad i straffområdet. 

– Hade vi haft lite mer tur i den andra halvleken så hade vi fått straffen med oss. Jag såg att domaren stte pipan i sin mun men sen väntade han med att blåsa innan han tog ner den igen. Jag har svårt och säga om det var straff eller inte men det känds som att försvararen slog undan Magnus Erikssons stödjeben och då ska det vara straff. I anfallet efter gör det 2-0 och får åter ny energi.

I matcherna mot Drogheda United och Hibernian FC fick MFF möta på hårda och fysiska motståndare som spelade efter ”Kick and run”-taktiken. En taktik som skilde sig en del ifrån den Swansea City AFC visade upp idag.

– Vi möter ju egentligen inte ett brittiskt lag idag utan det är mer spanskt. De var väldigt svåra att ta bollen av. Vi hade som takik att vi skulle ligga lite lägre och styra dem ut på kanterna. Men ibland är motståndarna för bra, berätter Simon Thern och fortsätter:

– Det hade varit väldigt skönt att få in ett bortamål men tyvärr gör det ett väldigt fint 4-0-mål istället. De var lite för bra idag. Allt går inte att försvara sig emot. De hade inte så jättemånga heta chanser men när de väl fick sina lägen så satt dem. Detta var en väldigt lärorik match