TFF väntar publikrekord på söndag

Publicerad 01 april 2011

Swedbank Stadion blir Vångavallen för en dag, med 16 000 i publikkapacitet. Det öppnar för nytt publikrekord för TFF.

TFF är arrangör av söndagens match och har valt att öppna nedre etage plus ståplats. Det innebär en publikkapacitet på 16 000 och det räcker gott och väl för att sätta nytt publikrekord för TFF.

– Vångavallen tar idag runt 9000 personer. Vårt gamla publikrekord är på 9843, det hade vi mot MFF 2004. Men det rekordet hoppas jag ryker, säger TFFs marknadschef Barbro Bengtsson.

I dagsläget har det sålts 8000 biljetter. Till MFFs ståplats (Norra) går det att köpa biljetter i MFF Shopen. Till övriga sektioner säljs biljetterna bara på matchdagen – och då bara mot kontant betalning. Biljettluckorna öppnar redan klockan ett och med tanke på att det kan säljas upp till 7000 biljetter på söndag är det bra om man är ute i god tid.

– Vi har sex biljettluckor öppna från klockan ett. Det ger ett snitt på ungefär 6 biljetter i minuten per lucka. Det är ett högt tempo, så jag hoppas folk är på plats redan när vi öppnar, gärna med jämna pengar. Annars blir det tufft, pustar Barbro.

Biljettpriset är 150 kr (+15 kr förköp) för ståplats och 260 kr för sittplats. Vi hoppas på en riktigt trevlig match och varför inte lapp på luckan? Och har du möjlighet – kom till MFF Shopen och köp din biljett senast på lördag.