Tack för din tid i MFF, Saga Fredriksson!

Publicerad 07 september 2023 i Dam,Nyheter

Efter att ha varit med sedan återstarten av Malmö FF:s damlag 2020 meddelar Saga Fredriksson i dag att hon väljer att sluta spela fotboll för att satsa på sin civila karriär.

Saga Fredriksson anslöt till Malmö FF i mars 2020, inför att föreningen skulle inleda återstarten av vårt damlag med spel i division 4. Med meriter från Sveriges U17- och U19-landslag, allsvenskt spel för LdB FC Malmö och LB07, Malmö FF inledde resan upp genom seriesystemen. Med sin snabbhet, goda spelförståelse och fina tillslag bidrog Saga Fredriksson så väl defensivt som offensivt till att Malmö FF på tre år gick obesegrade genom tre raka divisioner. 

Med ett stort hjärta för föreningen bidrog Saga även vid sidan om planen och arbetade bland annat som turneringskoordinatior för Skånecupen samt programledare och expert när Malmö FF under pandemiåret 2020 startade MFF Play.

Att Saga Fredriksson nu väljer att lägga skorna på hyllan är en direkt följd av hennes insatser för MFF Play där hennes talang att på ett snabbt och pedagogiskt sätt förklara fotboll ledde till att hon erbjöds jobb av Viaplay. Så sent som för några veckor sedan var Saga Fredriksson expertkommentator i Sverige VM-bronsmatch mot Australien.

Malmö FF tackar Saga Fredriksson för hennes insatser i Malmö FF och önskar stort lycka till framöver!

Saga Fredriksson:

– Jag vill säga stort tack! Vilken resa vi har haft. Jag kommer ihåg när jag fick vad jag tror är den första sången på damsidan, så otroligt fint. Sådant otroligt stöd vi har fått och det växer fortsatt, det är så genuint. Så det är med stor stolhet, glädje och tacksamhet som jag tar farväl. 

– Det är vemodigt att sluta. Men jag vill vara 100-procentig i allt jag gör. Nu kan jag inte vara det och göra mig själv och tjejerna i laget rättvisa, så därför är det rätt beslut att lägga skorna på hyllan. Malmö FF har alla förutsättningar att göra damsatsningen till en av de största, inte bara i Sverige utan även internationellt. Det ser jag fram emot att följa för det förtjänar damlaget och att jag varit med en liten bit på den vägen är bara otroligt.

huvudpartners

officiella partners