Tack för din tid i MFF, Mattias Svanberg!

Publicerad 05 juli 2018 i Nyheter

Malmö FF och den italienska Serie A-klubben Bologna FC är överens om en övergång för Mattias Svanberg. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Mattias Svanberg kom till Malmö FF från Bunkeflo IF som 13-åring och har gått hela vägen från föreningens ungdomslag till A-lag. I representationslaget har han haft en fin utveckling och har trots sin unga ålder etablerat sig och bidragit till MFF:s framgångar de senaste åren. Vid sidan av fotbollen har han studerat på Fotbollsgymnasiet på Stadion med goda resultat.

I Malmö FF har Mattias Svanberg spelat 36 allsvenska matcher och gjort fem mål. Han har också nio cupmatcher och två Europamatcher på sitt konto, samt fem matcher med Sveriges U21-landslag.

Några av de mest minnesvärda ögonblicken i den himmelsblå tröjan är hans avgörande mål i Skånederbyt mot Helsingborgs IF 2016 och startdebuten med mål och assist i guldmatchen mot Falkenbergs FF senare samma år.

Malmö FF tackar Mattias Svanberg för hans insatser och önskar honom lycka till i den framtida karriären!

Daniel Andersson, sportchef:

– Mattias är en mycket duktig och lovande fotbollsspelare som jobbar hårt och målmedvetet varje dag. Nu vill han fortsätta sin karriär i Italien och även om det aldrig är roligt när en duktig spelare lämnar så är den här övergången ytterligare ett kvitto till vår fina ungdomsverksamhet. Han har gått på Fotbollsgymnasiet och fått sin fostran där, även vid sidan av planen. Det är många som bidragit till hans utveckling.

Mattias Svanberg:

– Det är blandade känslor eftersom Malmö FF alltid varit klubben i hjärtat för mig. Samtidigt har jag haft en dröm att spela utomlands och det känns spännande med en ny utmaning.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till på vägen. Spelare, ledare och supportrar. De har betytt mycket för mig som fotbollsspelare men framför allt som person. Jag har känt stödet och kärleken från hela Malmö.

huvudpartners

officiella partners