Tack för din tid i MFF, Erdal Rakip!

Publicerad 02 januari 2018 i Nyheter

Det blir ingen fortsättning för Erdal Rakip i Malmö FF. Efter 4 SM-guld och 3 europeiska gruppspel lämnar mittfältaren nu föreningen.

Erdal Rakip började i MFF:s fotbollsskola redan som femåring. Han klättrade genom ungdomssystemet och sommaren 2013, 17 år gammal, skrev han på ett lärlingskontrakt med klubben. I samband med detta gjorde han också allsvensk debut när han startade i bortamatchen mot IF Brommapojkarna. Han vann sitt första SM-guld senare under hösten.

Erdal gjorde Europadebut i hemmamatchen mot Swansea City 2013 och var med under alla våra tre europaspel under 2010-talet.

Under den gångna säsongen var han en viktig kugge i laget som säkrade Malmö FF:s tjugonde SM-guld, inte minst genom flera avgörande mål. Totalt gjorde Erdal Rakip 90 allsvenska matcher och 17 Europamatcher för MFF.

Vi tackar Erdal Rakip för hans insatser för moderföreningen och önskar honom lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef

– Vi har försökt förlänga Erdals avtal men inte lyckats. Han har gått hela vägen i Malmö FF och har de senaste två säsongerna utvecklats otroligt mycket. Vi önskar honom all lycka ute i fotbollseuropa och hoppas att han återvänder en dag.

Erdal Rakip

– Jag har haft en fantastisk tid med fyra SM-guld och spel i Champions League som stora ögonblick. Nu tar jag ett nytt steg i karriären, men vill gärna återvända till min moderklubb Malmö FF en dag.

huvudpartners

officiella partners