Tack för din tid i Malmö FF, Jens Fjellström!

Publicerad 21 januari 2019 i Nyheter

Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström väljer att lämna föreningen för att söka nya utmaningar.

Jens Fjellström kom till Malmö FF 1993 från Djurgårdens IF och spelade i föreningen fram till säsongen 1997 då han flyttade till kinesiska Dalian Wanda på lån. Efter två år i Kina återvände Jens Fjellström till Malmö och spelade en säsong till i MFF innan han avslutade sin spelarkarriär. Sammanlagt spelade Jens Fjellström 204 matcher i den himmelsblå tröjan.

Efter spelarkarriären valde Jens Fjellström att börja arbeta som fotbollsexpert på TV4 och C More, ett uppdrag som han hade mellan 2001 och 2016.

I juli 2016 rekryterades Jens Fjellström till Malmö FF:s ledarstab i rollen som assisterande tränare med särskilt ansvar för analys och data. Under sina år i MFF:s stab har Jens Fjellström bidragit till bland annat två SM-guld och ett gruppspel i UEFA Europa League.

Jens kommer fortsätta i sin roll under en övergångsperiod och arbetar tillsammans med övriga staben med förberedelserna inför matcherna mot Chelsea FC. Arbetet med att hitta hans ersättare har påbörjats.

Malmö FF vill rikta ett stort tack till Jens Fjellström för hans många insatser för föreningen och önskar honom lycka till framöver!

Jens Fjellström:

– Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning. Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen, både som spelare och ledare. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både Allsvenskan och Europa trots att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum – det klarar nog bara Malmö FF. 

– Jag vill rikta ett stort tack till alla underbara spelare och ledare. Och ett extra varmt tack till alla övriga i MFF-familjen som gör så att vår himmelsblåa förening glimmar av guld så strålarna och sången når hela vägen upp till Eric och Håkan.

Daniel Andersson:

– Han kom in 2016 i en roll som assisterande tränare med ansvar för den analytiska delen och med tiden har hans roll som analytiker vuxit. Jens har lyft vår verksamhet enormt mycket i den rollen han har haft. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att han lämnar oss, det är en stor förlust för Malmö FF. Nu har vi påbörjat processen för att hitta Jens ersättare.

– Jens sprider mycket glädje och ger mycket energi till resten av gruppen, både som fotbollstränare och som person.

huvudpartners

officiella partners